Video som kommer ge rysningar i kroppen för en del!

Tack Conny och Carina för att ni spelat in våra samtal med finishline i Rodney Bay när vi gick i mål för ARC. Det kommer ge ståpäls för många. Har klippt ihop lite bilder som hör ihop med det. Känns härligt efter 20 och en halv dag på havet att få ett sådant mottagande. Kommer ha med dessa få minuter i hela livet.


Marigot Bay

Det var skönt att lämna marinan i Rodnay Bay efter 8 dygn med mycket party och snack med andra seglare. Måste säga att ARC teamet har gjort ett fantastiskt jobb och de pengar som de kosta Er är det helt värt.

Köpte några bilder från Tim Wright som togs när vi kom i mål.

Efter målet
Runt Pigeon island
Rodnay Bay i bakgrunden
Pigeon Island i bakgrunden
Det glada gänget
Ellen i full fräs

Prisutdelning och storslam av de svenska seglarna

Idag var det så dags för prisutdelning. Vi kom in på en 3:e plats i klass E. Det får man vara nöjd med. Ännu roligare var att svenskarna tog väldigt många priser. Talanta vann racingklassen. Think Twice vann ena klassen av Multihull. Engla kom på en andraplats. Ellen Najad vann sin klass med Kapalai som två. Indian Summer och barnen tog en massa priser. Aloha tog pris för den största fisken. Så det var en bra dag för alla med blågul flagga.

3:e pris för Ellen

Som vanligt så var det ett stort party med Steelband och full rulle. I morgon bär det av mot Margiot Bay. Hamnfrossan har kommit rejält.

Generöst som vanligt

Kavalkad på överfarten

Spinnaker mot mål
Maui Maui on the boat
Nikita in hard wind
Nikita going to St:Lucia
Sällskap av delfiner
Massor av delfiner
Champange vid hälften
Lidby Champange
Den stora Maui Maui
Wahoo
Flaskpost skickad på Atlanten. Christina, det vore kul att veta om ni får några svar. Borde ändra så norr/söder först därefter ost/väst
Jackie tar upp en Wahoo
Solneedgång på Atlanten
Molles väst blåstes upp mitt på Atlanten
Soluppgång
Tonfisk
8 kilo tonfisk
Avgång
Många som skall säga hej då
Besättningen

 

Dygn 20, Land i sikte

Nu äntligen ser vi en av bergen på St:Lucia. Vi har 28,4 Nm kvar till Norra spetsen och sedan är det ca 4 Nm ner till Rodney Bay. Återkommer efter målgång, snart åker de röda shortsen på.

Det har avtagit vinden efter en tuff natt på havet. Som att åka bergodalbana med förbundna ögon.

Hälsningar från Ellen

Dygn 19, Full rulle på Atlanten

Det är verkligen antigen eller på Atlanten. Idag har det blåst ordentligt med vindbyar upp till 35 knop men normalt ligger vinden mellan 22-25 knop. Blir bra fart mot mål. I natt skall det blåsa upp ännu mer så vi har förberett med att reva och köra lilla focken. Nu har vi bara 175 Nm kvar till den nordliga spetsen på St.Lucia, Pointe du Cap.

Vi har nu 4 båtar omkring oss som vi har ögonkontakt med.

Hälsningar från Ellen

Dygn 18, Spinnacker segling

Sedan i morse har vi seglat spinnaker till kl. 17, en härlig segling. Efter det så åt vi lite ost och vin, firandes att vi seglat 2500 Nm. Gäller att hitta på olika saker.

Vi har nu passerat sista passagen för att dra tillbaka klockan. Vi är nu -4 timmar från UTC eller -5 timmar mot Sverige.

Ikväll kommer vi som det ser ut kryssa mellan olika Squalls som bygger upp lite här och var. Det är faktiskt första gången som vi har Squalls. Att de skulle börja dyka upp ju närmare Karibien vi kommer visste vi men att det var så här nära trodde vi inte, vi har ju bara 300 distans kvar till St:lucia. I morgon bitti och hela dagen och fredag natt kommer det att blåsa som tusan men vi är väl förberedda.

Kramar från Ellen

Dygn 17, Bra vinkel mot St:Lucia

Efter vår gipp i går kväll så går vi rakt mot St.Lucia. Vi har nu 545 Nm kvar. Det är ganska bra vinkel så vi har bra fart. Vi beräknar att det kommer ta ca 4 dygn till innan vi är framme. Troligtvis kommer vi fram natten mellan lördag och söndag så som det ser ut nu.

I övrigt är allt på topp. Lasse slängde ut draget i morse (vårt favvodrag) och det var någon stor rackare som slet loss den direkt. Provar oss fram med nya drag men ännu ingen lycka.

Vi börjar se och höra fler båtar nu när det börjar dra ihop sig. Våra vänner på Mad Monkey fick vi kontakt med i morse (de har en Grand Soleil 56) och de har tydligen fått mycket fisk som vi.

Ikväll blir det jag som skall laga mat så vi får se hur det blir.

Hälsningar från alla på Ellen

Dygn 16, Kanonväder och varmt

Liver är på topp när man får segla på detta viset. Bra med vind och härliga surfar. Att det dessutom är lite av Count down gör inte saken sämre.

Fisket har kommit av sig idag då vi har haft jättemycket beväxningar i vattnet typ släke. Draget blev igensatt och även vår Watt&Sea blev igensatt och har fått åka upp och vila idag. Får bli elverk och watermaker.

I går kväll firade vi med en ostbricka och ett lite kylt rött vin. Inte alls dumt mitt på Atlanten. Nu skall Hasse till att baka muffins till eftermiddagsfikat och innan middagen.

Stora hälsningar från alla på Ellen

Dygn 15, 2000 distans passerat

Och kvar är det 875. Det har blåst bra idag och vi betar distans fort känns det som. Allt är på topp men det är lite mer mulet idag och det känns som om det skulle kunna bli regn snart.

De första största båtarna har redan kommit fram medans vi mindre knuggar på. Idag har vi inte fiskat för vi har kylen full. Idag är det Hans tur att fixa lunchen.

Allt väl från Ellen!