Planering

Segling 2019

Efter ett års segling från Frankrike till Karibien så är det nu dags för nya eskapader. När vi kom till Karibien så seglade vi runt bland de flesta öar från Antiqua i norr och till Grenada i söder. Det var helt fantasiskt fint men ganska blåsigt från december – mars. Därefter så lugnade det ner sig. De kallas Christmas Winds men Julen höll i sig länge.

Den 1 mars så beger vi oss av igen. Då kommer vi göra iordning Ellen på Grenada där hon ligger. Sedan seglar vi upp till Carriacou som vi gillade så mycket. Därefter blir det ett stopp i Martinique. Efter Martiniqus så kommer vi sträcksegla upp till Amerikan Virgin Island. Det blir några dygns segling men det tror vi det är värt. Därefter så kryssar vi mot BVI och tar öarna söderut. Vi kommer avsluta i Antiqua där Ellen kommer fraktas med lastbåt tillbaka till Europa för att hamna i Southampton. Hon kommer troligtvis landa i Southampton den 12 Juni.

Där kommer Hans och Caroline att mönstra på för att ta över kaptensskapet och segla henne tillbaka till Stockholm. Vi kommer hänga med den första-andra veckan. Därefter har vi hört att många kommer att mönstra på i olika sträckor.

Segling 2016

Tanken är att segla under semestern ner till Sada som är viken innanför La Couruna. Vi kommer att segla rätt fort ner till Kiel för att ta oss igenom kanalen.

Därefter tänkte vi segla upp till Helgoland. Skulle vara kul att komma dit och bunkra lite (Skattefritt). Sedan får vi se vad det blir för väder men en tanke är att försöka tas sig ner till Frisiska öarna för att sedan segla över till England. Vi kommer segla in till Soupthamton för att hälsa på Arcona Yachts och även Chris och hans familj. Vi har lovat att gå ut och äta en bit mat med dem.

Ett måste för alla seglare är att gå in till Cowes på Isle of Wight, klassisk seglarmark. Sedan tar vi det sakta mak mot Falmouth för att invänta bra väder för att segla över Biscaya.

Saba är slutdistinationen för vår semestersegling. Båten tänkte vi ta upp där så den får vila till hösten 2017.

Plats
1Stockholm, Sverige
2Rønne, Danmark
3Kiel, Tyskland
4Helgoland, Tyskland
5Ballum, Nederländerna
6Dover, Storbritannien
7Southampton, Storbritannien
8Cowes, Storbritannien
9Poole, Storbritannien
10Torquay, Storbritannien
11Falmouth, Storbritannien
12Sada, Spanien

Segling 2017 – 2018

Vi påbörjar vår tjänstledighet den 1 september 2017. Åtta härliga månader. Vi kommer ta det lugnt ner längs Spanien och Portugals kust. Vi kommer segla korta etapper för att få se så mycket vi kan.

Vi kommer även att segla runt bland Canarias Island. Många av öarna är inte välbesökta turistmål.  Vi kommer behöva vara i Las Palmas till den 12 november då förberedelserna börjar inför Atantic Rally for Cruiser. Där kommer det vara besiktning av båt, seminarier och annat kul. Troligtvis kommer Rallyt starta den 26 november från Las Palmas till Rodney Bay på St:Lucia.

Plats
1Sada, Spain
2A Coruña, Spain
3Camariñas, Spain
4Ribeira, Spain
5Marín, Spain
6Baiona, Spain
7Viana do Castelo, Portugal
8Matosinhos, Portugal
9Porto, Portugal
10Aveiro, Portugal
11Figueira da Foz, Portugal
12Peniche, Portugal
13Cascais, Portugal
14Oeiras, Portugal
15Lagos, Portugal
16Porto Santo Island, Portugal
17Funchal, Portugal
18Arrecife, Spain
19Playa Blanca, Spain
20Puerto del Rosario, Spain
21Las Palmas de Gran Canaria, Spain
22Santa Cruz de Tenerife, Spain
23Santa Cruz de la Palma, Spain
24San Sebastián de La Gomera, Spain
25Arona, Spain
26Mogán, Spain
27Las Palmas, Spain
28Rodney Bay, Saint Lucia

6 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.