Första Arconan

Camara

Första gången jag kom i kontakt med Arcona var när vi byggde en Arcona 321 Racing.

Hon användes som mall för att bygga 321:orna. Blev mycket lättare och stabil som få. Med elliptiskt köl och ett djupare roder och ingen skädda seglade hon både högt och fort utan avdrift. En ren fröjd att segla ifrån alla på kryssen.

Hon fick segla många kappseglingar där 8 stycken Gotland Runt blev det.

Camara logo
Camara var lila och rosa innan hon blev blå
Camara logo peter
April 1989
Camara och Peter
Det skall nog bli båt av det här med
Camara Peter inne
Det är inte högt i tak

 

6 kommentarer

 1. Hej!
  Min första Arcona var också Arcona 321 Camara. Jag måste ha köpt henne efter er. Hon var min kära vän i nio år och vi seglade 12 000 sjömil runt på Östersjön. Nu har jag en Arcona 410 som jag är väldigt förtjust i men Camara har en speciell plats i mitt hjärta.
  Bästa hälsningar och lycka till.

  1. Wow, så häftigt. Hon seglade väldigt bra, speciellt på kryssen. Kunde vara lite hårt på rodret vid öppna hårda bogar. Det kanske är så. En gång Arcona, alltid Arcona.
   Vi seglade en 410 från Ellös till Gustavsberg i ett streck! Det kommer jag inte glömma. Vilka surfar med 410:on.
   Tack för lyckönskningarna och ha en bra segling själv!

  2. Ojdå! Har inte sett denna kommentar förut! Vad roligt att höra. Ja, hon var väldigt speciell. Helt underbar på kryssen och det har man ju ofta. Träffade den nya ägaren i december då han var med på vår föreläsning om Karibien.

 2. Tänkte se om Camara fortfarande kan ta sig runt banan i ett Gotland runt, men det beror naturligtvis mest på besättningen. Men värt ett försök 2023.

  1. Det har hon gjort många gånger. Första var 1989. Hon har också några riktigt bra placeringar som två och fyra, men det var när det fanns DH klassen där hon mätte in bra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.