Nu är vi på väg tillbaka till Sverige

Det har varit några spännande dagar i Portmounth. Lossning av Ellen och att göra i ordning henne. Vi låg i Gunwarf Marina som är en liten men mycket fin marina. Utöver det så är det ett stort shoppingcenter med många restauranger.

Frank och Mandy var och hälsade på för att hämta sina segel som vi tagit med från Karibien. Vi fick som present en ny Reeds och en pilotbook från dem.

Ellen på båtenHem

Igår kom också Englands största hangarfartyg in till hamnen.

Mysiga marinan Gunwarf
Englands största hangarfartyg, världens näst största
Hans the skipper
Gastarna är redo

Ellen lastad och klar!

Igår så lyftes Ellen upp från de Karibiska havet upp på lastfartyget Arubaborg. Kess och Anne som bott på Ellen de senaste dagarna väcktes av att jag ringde stup i kvarten. Meddelandet att Ellen skulle lyftas som andra båt kom väldigt sent men så är det i livet.

Skepparen Ian. Foto: Anne

Pratade med skepparen Ian Brayley igår och han var nöjd om hur Ellen var iordninggjord. Han var också förvånad över att de för en gång skull rekar hålla tidsschemat. På lördag kommer alla båtar att vara lastade och de seglar då i mot Southampton.

Ellen på väg ut från Jolly Harbour. Foto: Anne
Allt är välpackat i Ellen. Foto: Anne

Det dräller av Arconor i Antiqua!

Kanske inte då men i allafall två stycken. Kul att se Grace 2 igen. De är ute på sin sista vecka av segling för denna säsong.

För oss också så är det packning som gäller idag. Vi har varit i Antiqua sedan den 23 april och det är väldigt fint och trevligt här. Senaste dagarna har vi varit med Engla och en amerikansk båt och en kanadensisk båt.

Igår kväll var vi ute och åt en sista måltid tillsammans innan vi åker. Engla står på land och skall få ny färg på sig innan hon seglar till Europa.

Jackline, Anne, Peter, June, Kess och Scott
Glada tjejer i baren

Vi tog en lokalbuss till Falmouth Harbour för att se alla festligheter runt Antiqua Race week. Det var mycket folk på bussen.

Trångt på bussen
Ellen för ankar i Deep Bay

Lite fakta om vår segling i Karibien i år är att vi har seglat 674 Nm, vi har gått motor i 35 timmar. Vi har producerat 3504 liter vatten (146 timmar med watermaker, 1314Ah) och vi har kört elverket i 51 timmar.

Segling runt Antiqua

Efter det Mad Monkey seglat iväg mot St.Barth så seglade vi vidare runt Antiqua. Vi gick in i kanalen SW om Antiqua som heter Goat Neck Chanel. Det var fint men rätt spännande att navigera runt reven och det är inte djupt där.

En härlig solnedgång igen, men ingen green flash. Vi tror det inte existerar.

Vi seglade upp och runt den norra delen och ner till The Great Bird Island. Det är verkligen inte många båtar här men man kan förstå det för det är till att gå zigzack mellan stenarna.

På dingitur

Snorklingen här är det bästa vi sett hittils. Kul att se sådant levande rev med växande koraller och massor av fiskar. Blev många och långa snorklingar.

Igår gick vi lite tillbaka till Long Island som är en privat ö. Här är det vakter som ser till att du bara får gå på stranden. Lite snorkigt och tråkigt, men de har nog tråkigast själva. Idag är det den första riktigt regniga dagen i år. Det vräker ner.

Det har vräkt ner så Jackie passar på att tvätta skoten i sötvatten i jollen.

Mad Monkey gjorde det, jorden runt!

Vi är tillbaka till Antigua igen som är slutdestinationen. När vi kom fram väntade Mark, Helene och Josh från Mad Monkey. De har precis seglat jorden runt. De stack den 6 januari 2018 och vi vinkade av dem i Rodney Bay, St Lucia.

Vi åkte in till Katerines Bar och tog en drink, men vi hade så mycket att prata om så det blev en middag också. De är bara här tills i morgon så idag blir det lite skönt och en bra lunch på Booms tillsammans med Mad Monkey. 

Mark, Helene, Josh, Jackie och Peter

Om det är någon som är hugad så söker de en gast som skall segla från Tortola, BVI via Bermuda och över till Azorerna. Båten är en välrustad Grand Solei 56. Även Engla (Swan 42) söker en sista gast som skall segla från Antigua den 15 maj till Azorerna. Mejla mig så för jag kontakten vidare. Ses hemma i England lite senare, Fair Winds.

På väg söderöver igen

Efter Alcudia så seglade vi norr om Anguilla och ner till St: Barths där en regatta höll på. Mycket båtar och härlig stämning för att inte tala om alla stora båtar. Vi var i St: Barth i tre dagar och därefter seglade vi ner till St: Nevis. Fick också nöjet att träffa Bliss i Colombier som är en härligt ställe på norra St:Barth

Härlig entré från stranden.
Sunshine har funnits sedan 70 talet, en riktig klassiker.

På väg ner till St:Nevis hade vi en underbar segling. Vi höll på att bli omseglade men det räckte inte. Det var en 142 fots båt som seglade i 12,5 knop men Jackie höll bra ånga på Ellen för vi gjorde 10 knop.

Sunshine stinger bee

I St.Nevis var det påskfirande och full fart. Känns återigen att kommit tillbaka till Karibien. Lite reggae och massor av folk på stranden. Självklart var vi hos den kända baren Sunshine och där var det full rulle.

Födelsedagsfest hos Sunshine

Med bil runt Anguilla, det är inte stort!

I morse så åkte vi in till Elvis där bilen skulle levereras. Fick vänta i en kvart, men vad är det i Karibien. Inget är på tid så det spelar ingen roll. Fick en pratstund med en av kompanjonerna på Elvis.

Åkte först igenom staden men hade siktet in på Shoal Beach som skall vara en av de finaste ställena i Karibien enligt våra grannar som är Amerikaner. När vi kommer dit så kan man förstå det. Lyx så det förslår men en otroligt fin sand som vi nog inte sätt förut. Dessutom är den otroligt kompakt så man sjunker inte ner i sanden. Är nog detsamma som vi ligger ankrad på, där är det tvärstopp med ankaret. Det är väldigt fint men väldigt turistigt och super lyxigt. Visst åker man hit en vecka eller två så har man det nog helt underbart, men jag tror jag skulle föredra våran Bay där det händer mycket.

Mycket härlig sand med parasoller och stolar. Ser inbjudande ut.

Inte mycket människor på beachen direkt

Efter det så åkte vi söder ut då vi redan var in norr och åkte till Redenzvous Bay som är fin med nya resort. Otroligt fint men ganska blåsigt när det ligger på med SO mot beachen.

Helt okej för en lunch?

Körde ner till södra delen som var jättefin där man ser St. Martin på andra sidan med ganska coola villas men som verkade övergivna sedan Irma. Synd med tänkte på läget.

De roliga husen längst bort verkar vara övergivna efter Irma, ser riktigt kul ut och ganska söta med ett underbart läge, lite blåsigt kanske.

Efter det så åkte vi till Four Seasons lyxresort som vi besökte. Här blev allt grönt och väldigt konstigt, men vilket ställe. Googla det för att se vad det kostar, det vågar inte vi.

Efter rundturen så åkte vi till Crocus Bay för att äta lunch. Här är det livemusik på söndagar och det var mycket folk, både lokal och turister, mycket trevligt. Sångaren i bandet gick runt och hälsade på alla i pausen vilket var väldigt populärt. Tog sig en liten pratstund.

Bandet står längst bak och lirar, det är riktigt bra. Kul också att sångaren går runt och hälsar på alla.
Jackie jättenöjd med sin nya favoritdryck, Froozen Mojito.
Just det, det är Påsktider och glad påsk! Vi hade en tupp på lunchen idag som plockade rester från golvet.

Efter lunchen kände vi oss nöjda så Jackie körde in mig med dingen till Elvis så jag kunde på se på finalrundan på Masters, vilket jag uppskattade mycket och vad säger man, grattis Tiger. På söndagar är det också regatta med entypsbåtar som är otroligt läckra med galet med folk i. De kör en liten turnering runt olika stränder. De var i otroligt bra skick.

Väldigt vackra med stor bom med stort storsegel.
Verkar ha flygande start från stranden!

Blev lite golf på eftermiddagen också. Kul för Tiger tycker jag. Att hål 12 skall vara så avgörande?

I morgon så seglar vi runt de nordostligaste hörnet på Anguilla för att segla ner till Ile Fourchue som tillhör St. Barth. Vi hoppar över St. Martin i och med vi var där så länge. Därefter blir det Colombier och Gustavia för att segla ner till Nevis för att sedan kryssa till Jolly Harbour för incheckning och sedan ner till Falmouth för att se Classic Yachts i Antigua Racing Week. Snart blir det Wi-fi uppehåll, kanske. Vi hade iaf problem sist. Vill tacka Roys krog för ett makalöst Wi-fi. Vi tar in det 400 meter från resturangen och det är som att sitta hemma, har aldrig hänt förut.

Idag har vi turistat på Sandy Island!

Blev lite turister idag och åkte med en snabbgående motorbåt ut till Sandy Island. Fin liten ö med en bar och krog på. Det var alldeles nybyggt efter Irma så allt var fint.

Har blåst mycket idag med vindar på 23-25 knop, skall lugna ner sig ikväll. Imorgon fortsätter vi med turistandet. Har hyrt bil så vi skall göra Anguilla.

Inte mycket till ö men det får plats en bar i alla fall.
En stor skillnad mellan Anguilla och andra öar är att de verkligen har rensat upp efter orkanen Irma. Här borde fler ta efter.
Hela ön på bild
Dags för hemfärd.

Anguilla, en riktig pärla!

Efter vi har varit i 6 dagar i St. Martin så bar det av norrut till den nordligaste ön i pärlbandet för Karibien om man bortser för Bahamas och de delarna. En ganska kort tripp på 13 NM.

Innan vi gav och iväg så sa vi hejdå till Mike och Nancy som skulle segla upp till Newport. Det gjordes en stormiddag av George och June på deras båt Fanthom This. Glittra fick träffa dem och som också skall gå den vägen så det var väl bra att de fick byta erfarenheter med dem.

Avslutningsmiddag för Mike och Nancy.

Många långseglare tycker inte om Anguilla för att segla runt här är rätt dyrt. Alla måste gå til Road Bay som är incheckningsviken. Men här är det väligt fint med bra vatten och trevliga människor. Vi har träffat några Amerikaner som tycker detta är det bästa i Karibien.

I kväll så åt vi mat hos Elvis som är en av de 5 bästa resturanger och barer i Karibien om man nu skall tro en Amerikansk tidning. Gått var det och väldigt trevlig.

Elvis, legenden med mig och Jackie i baren.
Nyduschad Jackie som använt de lokala fria duscharna.

Fick kolla på Masters på storbilds-tv på stranden. På söndag när finalrundan avgörs är jag bokad här. Skall bli kul.

Masters på stranden, kan det bli bättre. På söndag är jag bokad här.