Med bil runt Anguilla, det är inte stort!

I morse så åkte vi in till Elvis där bilen skulle levereras. Fick vänta i en kvart, men vad är det i Karibien. Inget är på tid så det spelar ingen roll. Fick en pratstund med en av kompanjonerna på Elvis.

Åkte först igenom staden men hade siktet in på Shoal Beach som skall vara en av de finaste ställena i Karibien enligt våra grannar som är Amerikaner. När vi kommer dit så kan man förstå det. Lyx så det förslår men en otroligt fin sand som vi nog inte sätt förut. Dessutom är den otroligt kompakt så man sjunker inte ner i sanden. Är nog detsamma som vi ligger ankrad på, där är det tvärstopp med ankaret. Det är väldigt fint men väldigt turistigt och super lyxigt. Visst åker man hit en vecka eller två så har man det nog helt underbart, men jag tror jag skulle föredra våran Bay där det händer mycket.

Mycket härlig sand med parasoller och stolar. Ser inbjudande ut.

Inte mycket människor på beachen direkt

Efter det så åkte vi söder ut då vi redan var in norr och åkte till Redenzvous Bay som är fin med nya resort. Otroligt fint men ganska blåsigt när det ligger på med SO mot beachen.

Helt okej för en lunch?

Körde ner till södra delen som var jättefin där man ser St. Martin på andra sidan med ganska coola villas men som verkade övergivna sedan Irma. Synd med tänkte på läget.

De roliga husen längst bort verkar vara övergivna efter Irma, ser riktigt kul ut och ganska söta med ett underbart läge, lite blåsigt kanske.

Efter det så åkte vi till Four Seasons lyxresort som vi besökte. Här blev allt grönt och väldigt konstigt, men vilket ställe. Googla det för att se vad det kostar, det vågar inte vi.

Efter rundturen så åkte vi till Crocus Bay för att äta lunch. Här är det livemusik på söndagar och det var mycket folk, både lokal och turister, mycket trevligt. Sångaren i bandet gick runt och hälsade på alla i pausen vilket var väldigt populärt. Tog sig en liten pratstund.

Bandet står längst bak och lirar, det är riktigt bra. Kul också att sångaren går runt och hälsar på alla.
Jackie jättenöjd med sin nya favoritdryck, Froozen Mojito.
Just det, det är Påsktider och glad påsk! Vi hade en tupp på lunchen idag som plockade rester från golvet.

Efter lunchen kände vi oss nöjda så Jackie körde in mig med dingen till Elvis så jag kunde på se på finalrundan på Masters, vilket jag uppskattade mycket och vad säger man, grattis Tiger. På söndagar är det också regatta med entypsbåtar som är otroligt läckra med galet med folk i. De kör en liten turnering runt olika stränder. De var i otroligt bra skick.

Väldigt vackra med stor bom med stort storsegel.
Verkar ha flygande start från stranden!

Blev lite golf på eftermiddagen också. Kul för Tiger tycker jag. Att hål 12 skall vara så avgörande?

I morgon så seglar vi runt de nordostligaste hörnet på Anguilla för att segla ner till Ile Fourchue som tillhör St. Barth. Vi hoppar över St. Martin i och med vi var där så länge. Därefter blir det Colombier och Gustavia för att segla ner till Nevis för att sedan kryssa till Jolly Harbour för incheckning och sedan ner till Falmouth för att se Classic Yachts i Antigua Racing Week. Snart blir det Wi-fi uppehåll, kanske. Vi hade iaf problem sist. Vill tacka Roys krog för ett makalöst Wi-fi. Vi tar in det 400 meter från resturangen och det är som att sitta hemma, har aldrig hänt förut.

Idag har vi turistat på Sandy Island!

Blev lite turister idag och åkte med en snabbgående motorbåt ut till Sandy Island. Fin liten ö med en bar och krog på. Det var alldeles nybyggt efter Irma så allt var fint.

Har blåst mycket idag med vindar på 23-25 knop, skall lugna ner sig ikväll. Imorgon fortsätter vi med turistandet. Har hyrt bil så vi skall göra Anguilla.

Inte mycket till ö men det får plats en bar i alla fall.
En stor skillnad mellan Anguilla och andra öar är att de verkligen har rensat upp efter orkanen Irma. Här borde fler ta efter.
Hela ön på bild
Dags för hemfärd.

Anguilla, en riktig pärla!

Efter vi har varit i 6 dagar i St. Martin så bar det av norrut till den nordligaste ön i pärlbandet för Karibien om man bortser för Bahamas och de delarna. En ganska kort tripp på 13 NM.

Innan vi gav och iväg så sa vi hejdå till Mike och Nancy som skulle segla upp till Newport. Det gjordes en stormiddag av George och June på deras båt Fanthom This. Glittra fick träffa dem och som också skall gå den vägen så det var väl bra att de fick byta erfarenheter med dem.

Avslutningsmiddag för Mike och Nancy.

Många långseglare tycker inte om Anguilla för att segla runt här är rätt dyrt. Alla måste gå til Road Bay som är incheckningsviken. Men här är det väligt fint med bra vatten och trevliga människor. Vi har träffat några Amerikaner som tycker detta är det bästa i Karibien.

I kväll så åt vi mat hos Elvis som är en av de 5 bästa resturanger och barer i Karibien om man nu skall tro en Amerikansk tidning. Gått var det och väldigt trevlig.

Elvis, legenden med mig och Jackie i baren.
Nyduschad Jackie som använt de lokala fria duscharna.

Fick kolla på Masters på storbilds-tv på stranden. På söndag när finalrundan avgörs är jag bokad här. Skall bli kul.

Masters på stranden, kan det bli bättre. På söndag är jag bokad här.

123, klubbad. Äntligen är Takacaten borta.

Vi seglade iväg på fredagen till St: Martin som är ganska nära från St: Barth. Anledning var att George sa att det var loppis på lördagen i St: Martin. På fredagkvällen kom vi på att mecka på hans 8hk på vår Takacat som har ny botten. Det blev en del bestyr innan vi blev klara.

DCIM\100MEDIA\DJI_0249.JPG

På morgonen var vi där först av alla nästan och tog en bra plats. George hade med sig lappar så vi kunde skriva pris. Det kom mycket folk men det blev bra. Till slut kom en fransman och köpte vår Takacat. Äntligen, vi släpat skiten runt halva jorden utan att kunna använda den. Fick en sista tur på vägen in. Skönt att bli av med elendet.

Riktig loppis med en del godbitar och mycket skit.

Nu har också Glittra kommit hit och det var jättekul dag igår då vi åkte till den galna flygplatsen. På kvällen bjöd Fanthom This på middag för alla kompisar. Det har varit väldigt trevligt på St. Martin och vi ligger på den Franska sidan i Marigot Bay.

Maho Beach där alla står bakom planen som startar.
Blåser bra bakom planen.
Happy Hour vi broöppning vi Hollänska sidan

Vi gjorde en utflykt med Chasseur och Fanthom This till en by lite norrut för att äta lunch och ha det bra. Byn blev väldigt förstörd efter Irma men det renoverades och det började ta sig.

Mike och Nancy
Det blir fint efter allt.

St: Barth, lyxön i Karibien

Det var länge sedan vi skrev något inlägg, har varit lite då med nät ett tag, eller så har vi haft för mycket att göra. Efter Barbuda hade vi en fin segling till St: Barth. Väl där kommer Mike från Chasseur och har fixat en moring för oss. Väldigt generöst och trevligt.

St: Barth har varit Svenskt en gång i tiden och vägarna är namngivna efter svenska gator. Rätt kul. Finns ett Svenskt konsulat här också. Däremot skiljer sig ön från alla andra. Här finns alla lyxbutiker och jättemånga stora båtar och fina resturanger.

Coolt med Svenska namn på gatorna.
Jackie på toppen av Fort Carl
St: Barths hamn med alla lyxaffärer
Väldigt fin by med gulliga gränder
Här finns pengar så det mesta är fixat efter orkanen för 1,5 år sedan
Shell Bay kommer du lätt til från staden.d

Det var ganska rulligt här så vi var här i 3 dagar och efter det gick vi till Columbier som är en vik på norra St:Barth. Dit har också Mike och Nancy seglat och vi har haft väldigt trevligt med den. På kvällskvisten kommer en båt som har lite svårt med Moringen så jag tar jollen och skall hjälpa till, då är det George och June på Fathom This som vi träffade förra året.

Nancy ordnade då en middag för alla för det visade sig att de kände varandra väldigt väl. Världen är bra liten.

Kaptenen själv på Columbier Bay
Påminner mycket om Chatham Bay på Union Island, väldigt fint och bra moring.
Sköna dagar på havet.

Utflykt på Barbuda!

Idag har det varit ganska risigt väder. Tror faktiskt inte det varit så regnigt någon natt och morgon, men efter 10 så har det blivit bättre. Vi åkte med ett engelsk par på vår utflykt för att se Fregattfåglar.

Fregattfåglarna har största vingbredd relaterat till deras vikt.

Den här kolonin är den största i världen (ca 20 000 stycken) och den enda i Karibien, men ändå kan man se fåglarna i hela Karibien. De kan inte landa i vatten men lever ändå på fisk, typ flugfisk och från andra fåglar som de tar av.

Hanen väntar på en hona och. Blåser upp sin strupe till en stor röd ballong. Han verkar inte ha någon tur för säsongen är snart slut.
De lever i mangrove träsket som är jättestort, men också ganska förstört efter orkanen Irma.

Passade på att idag också angöra stranden med andan i halsgropen då det går höga vågor in. In gick bra men en vattenfylld dinge tog vi oss ut.

Resten av eftermiddagen har vi putsat sittbrunnen och läst lite bok. Nu är vädret bra igen och i morgon går vi till St: Barth.

Jackie på en av de jättelånga beacherna på Lower Bay.
Ett litet fint konstverk.

Till Barbuda, vilken segling

Efter vi lämnat Torgny och Ewa så åkte vi norrut mot Antigua. Vi hade några dagar i Falmouth där vi träffade Mike och Nancy. Skönt par som seglat mer än de flesta. De var ansvariga för Nirvana under alla år och Mike hade ett varv i Newport.

Idag så seglade vi ut till Barbuda. En av de bästa seglingarna hittils. Lagom vind och 120 grader, perfekt. Halvvägs så blev vi uppropade av Uniqorne, Håkan , Anna – Carin och Morris. Mitt under samtalet så fick de napp och var tvungna att avlsuta. Det visade sig att den som nappat har bitIt av vajern. Kanske man inte vill ha upp en sådan. Håkan informerade om att det här är de bästa fiskevatten som finns och vi slängde in vårt drag.

Stor bitar blir det, Sex stycken tot

Det kan bli lätt stressigt när allt händer samtidigt, segla om en 60 fotare i lä, hade lunchen på spisen och får en tonfisk samtidigt. Vi fick upp den och det blev en riktigt bra fisk till middag. Ropade upp Uniqorne som hade fått en liten mer human makrill eller något.

Barbuda är fint men undrar om de är på rätt väg när de gör all mark privat. Får knappt gå någonstans. Tror att många är där och försöker ta massa mark. Det är lite sådär tycker jag.

Flera kilometer strand
Cool båt det hade på stranden med larvfötter för att ta sig ner, sen fäller man in allt! Wille, det skulle vara något för dig…
Det var den del Squalls västerut idag, men vi klarade oss.
Fått en schysst granne idag. Såg henne i Falmouth Marina.

Sista dagen med gänget!

Redan i morse så började Ewa att packa. Det är sista dagen på Ellen för Torgny och Ewa. Igår åt vi en mycket god middag inne i byn.

Vi har haft jättekul med mycket garv och härliga seglingar från Martinique via Dominica och som avslutas i Deshaies i Guadalupe. Vädret har varit jättebra förutom i morse som det var lite regn.

Torgny letar ingången till Felix Bar.

Igår var vi på den botaniska trädgården som är otroligt fin.

Jättelika rötter.
En liten söt Salamander.
DCIM\100MEDIA\DJI_0215.JPG

Jag och Jackie seglar vidare imorgon till Antigua alldeles själva som vi var förra året. Idag har vi bunkrat för det är lite bättre på de franska öarna.

Vill passa på att tacka Torgny och Ewa för härliga tolv dagar tillsammans.

Sista Sundowner i Deshaies.

Härlig tid på Martinique

Vi seglade in i Le Marin redan vid 10 tiden efter vi gjort en splash med ankaret i Rodney Bay. Torgny och Ewa kom ner den 12.e sent på kvällen. Vi hade då fått en byggplats för vårt ankarspel har packat ihop. Stackars Torgny som fick börja en dag i Karibien med meck, men vi fyra var vi klara och gick ut till St:Anne.

Vi var in i St:Anne på morgonen och seglade iväg till Grand Anse d´Arlet. Betydligt mindre båtar än förra året. Idag har vi gått mellan Arlet och Grand Anse. Vi gick lite vilse men kom rätt tillslut.

Vart var det vi skulle?

Nu är vi på Bar Ty Payot för en sundowner. I morgonen blir det segling till St.Pierre.

Jackline tycker det blåser för lite.

Det är fint på Carriacou

Igår kom vi till Carriacou efter till att börja med ganska behaglig segling men när vi var mitt emellan Grenada och Carriacou så börja det blåsa rejält och med hög sjö. Sjöbenen var inte riktigt på plats och efter att tagit ett rev blev det bättre. Har liksom glömt bort hur det var att segla i 30 knops vind. Det blåser rätt mycket.

Jackie och jag på Paradise Beach

Vi har fortsatt att mecka med lite småsaker som måste komma på plats. Watermakern sprutar vatten som aldrig förr så där har jag tagit bort alla kopplingar runt filtren som läckte och tätat om så nu går den som aldrig förr.

En test med min panorama kamera

Idag har vi tagit en tur till Paradise Beach som är otroligt vackert med massor av härliga människor. Hamnade på en bar som var supertrevlig och där vi fick lite lunch också. I morgon skall vi får träffa våra Brexit vänner på Infinity B. De mejlade precis att det tagit upp en Tuna och en Barracuda så middag är räddad.

Man undrar vad de har för symbol i sin logga. Hard Wood Bar…
Jackie blev lite barnvakt och kattvakt

Härlig utsikt från baren.