Framme på båten

Efter 4 dagar på Tahiti så var det dags att ta det lilla planet ut till en atoll. Vid incheckning såg hon lite förbryllad ut för hon undrade nog vad en utböling skulle göra där ( för utböling är vi ju här).

Faaite

Vi hade två mellanlandningar innan vi var framme vid båten. Först landade vi i Faaite och där klev halva planet av och sedan landade vi i Anaa. Där klev det på massor av barn som skulle dit vi skall nämligen Makemo. Där går barnen på internatskola.

Fina atoller
Vänthallen på flyget

Väl framme på flygplatsen som är väldigt gullig väntade Christopher på oss som skulle köra ner oss där båten är förtöjd.

Bagagehanteringen

För Ola och Jenny var det väldigt spännande att komma in i passet då det blåst väldigt mycket ett antal dagar som gjort att atollen är överfylld med vatten och det skall ut någonstans. Det kan uppstå vänlig motström men det gick bra.

Har precis landat på båten

Väl framme på båten så fick vi packa upp och lära känna båten. Så klart så blev det en Fransk Polynesiska drinken innan vi åkte in till byn för att gå på ett hak för en bit mat.

Dungen
Det är ca 5 båtar som är ankrade här

Det har rullat en hel del i natt. Atollens längd är ca 36 NM så det finns ett stort område för sjön att bygga upp sig. Är ungefär som man skulle svaja mitt på kanan fast där är det kanske bara 8 NM, men som jämförelse.

Frun nu på morgonen efter en rullande natt.
Ser ut att bli bra väder idag

Det kommer mera…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.