Ellen möter Stella Horizon

Som vi längtat för att få segla i Söderhavet. Jag och Jackie träffade Ola och Jenny under skidresan ”La Dolce Vita” vecka 5 i Österrike. Det är många seglare med på dessa skidresor. Vi pratade mycket om Söderhavet då och drömmar uppstår ofta av olika samtal.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess.

Ola och Jenny har köpt sin Hanse 40 här i Franska Polynesien och de har varit i snart två år. Båten är till salu enligt planen och därför passar vi på att hälsa på.

Vi åkte ner i fredags från Arlanda till Paris. Fick byta flygplats för vi skulle flyga inrikes från Orly. Det gick bra med en Uber så vi var där på dryga timmen. Incheckningen var ingen hit på Orly då alla terminaler var trasiga och systemet var svajigt. Tog sin lilla tid. Flyget dock var kanonbra med French Bee. Fina plan och det gick som smort. Kom till San Fransisco i tid. Smidig incheckning i USA då vi har visum och en snabb säkerhetskontroll. Flyget till Papeete gick på drygt 8 timmar så vi var framme i tid, väldigt tidigt på morgonen, typ 5 på morgonen.

Papegojblomma

Vi har varit nu i Papeete i några dagar och kommer i morgon flyga ut till Makemo med några mellanlandningar för att träffa Stella Horizon.

Idag har vi hyrt en bil och bilat runt på Tahiti. Det är väldigt grönt och fint även om mycket liknar Karibien vad gäller att hålla rent och så. Blir faktiskt mycket bättre längre söderut man kommer på Tahiti.

Här i Papeete börjar vi hitta bra och vi har käkat middag med lokals på foodtruck två kvällar. Galet med mat man får för inget…

Vårt första stopp var vattenfallen på norra sidan. Det är tre stycken men bara det första fick man besöka för det var rasrisk för sten på de övriga.

Vi vart upp och kollade vattenfall
Megastort vattenfall, blåste rejält under
Väldigt fuktigt

Efter vatten fallet var vi och skulle se blå lagun trodde vi men det bar Blow hole. Ett hål som är bra mycket högre uppe i bergen där vågorna trycker upp i ett hål. Tänk så fel man kan läsa ibland.

Blåshålet

Efter det såg åkte längst ner på Tahiti som heter Tahiti Iti och där sommar OS kommer äga rum för surfing. De har en del att jobba med men vågor finns det lovar jag. Det är massa olika rev som går ihop och det var stora vågor trots att det inte blåste. Det är ju Frankrike som anordnar OS så varför inte här…

Och här skall de ha OS i sommar, hjälp de har mycket att göra!
Schemat
Behöver bygga en ny bro!
Det blir nog bra när allt är klart!

Efter vi var längst ner på Tahiti så började vår resa upp mot Papeete igen. På vägen upp fanns det fina grottor som vi titta på. Helt otroligt vad naturen kan göra och vilka lodräta väggar det är.

Riktig jungel!
Lite inbjudande att simma in
Mäktiga träd

I morgon flyger vi till Makemo med några mellanlandningar på olika atoller. Tror det blir tre landningar innan vi är framme klockan 15.15. Hoppas att Stella har kunnat segla upp dit då det varit stökigt med Squalls och annat. Det har blåst mycket så atollerna har fyllts på med mycket vatten som skall ut och det gör det väldigt strömt och svårt att komma in i atollen.

Om det inte är där får vi väl var Robinson Cruse och bo på stranden. Mer kommer om det!

Makemo är vi pennan

Vi är idag i Tahiti och flyger via tre atoller. Kan inte se dessa just nu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.