Durkarna målade

Idag har vi slipat och målat alla durkar. Första styrkningen ser riktigt bra ut. Kör med en ren oljefärg som vi hittat från Joutun som heter Drygolin. Jätteroligt namn faktiskt, det är verkligen drygt och det är väl linolja i den.

Första lagret med Drygolin.

Har även varit på biblioteket och lånat en bok om träbåtsrenoveringar av Thomas Larsson. Han beskriver mycket om färger och gamla behandlingmetoder.

Det är nog målat inne i båten med Möljna och det är förbjudet att sälja idag. Är det någon som vet vad man skall ha istället. Tänkte inte ta bort det som är men skulle vilja fräscha upp det med något annat så det ser trevligare ut. Det kanske till och med är dumt att göra något mer än att ta bort sådant som är löst och låta det vara kvar. Det skyddar väldigt bra mot röta och håller hyfsat tätt.

Det oranga är nog Möljna eller Blymöljna.
Jackline är nu också med i projekt Strega som målat durkar idag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.