På väg hem!

Efter dykningen på södra passet seglade vi upp till Hirifa. Här var det väldigt många båtar och väldigt fint med mycket sand.

Fin korallsträder i Hirifa
Här gick det att promenera lågt

Förutom oss så var det många från Oyster Rally som var här. Många fina Oyster att drägla på, bland annat en Oyster 565 som är turkos och kommer från Estland, Dagö.

Fin 565 oyster
Totalt var det nog 15 här samtidigt
Mecka för Kite
Snart på bordet
Coolt i Hirifa

Jenny kom tillbaka till Stella igår och det firade vi med att äta middag på en resort som heter Raimiti. Hon fick skjuts från flygplatsen med deras speedboat. Ola jag och Jackie han med en väntöl innan det blev dags för sundowner och middag. Var väldigt trevligt men det blev en blöt färd för Jenny och mig på vägen tillbaka till Stella.

Väntöl
Häftigt handfat från en mussla
Jenny är på shopping humör
Inalada
Middag

Idag var det dags för oss att lämna Stella och vi har en rätt intressant resa hem. Så här ser den ut.

Hejdå
Färdigpackade
Hejdå Stella

Först dinge till Raimiti och därifrån Speedboat till Rotoava, transfer med Fakarava Yacht Servie till flygplatsen. Flyg från Fakarava till Papeete. Två nätter på KonTiki hotell (har uppgraderat vårt rum till ett stort). Taxi till flygplatsen för att flyga till San Fransisco, tanka flyg till Paris. Ta en Uber för att byta flygplats. Checka in på hotell för att dagen efter flyga till München och sedan till Stockholm. Det tar ett tag.

Speedboat
Flygplatsen a la manuell

Det har varit väldigt roligt, supertrevligt och fantastiskt fint i Tuamotos och alla atoller. Stort tack Jenny och Ola att vi fick möjligheten att hänga med er.

Schema bild över Fakarava

Nu skall vi hem till Ellen och göra iordning henne som skall sjösättas om två veckor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.