DSC_0935
Ingen trängsel på Ruden, en gammal militärbas.

Det var häftigt efter Stralslund när vi gått genom bron. Alla satte nästan segel och seglade på kanalen. En häftig syn då vi säkert var trettio båtar som gick igenom samtidigt. Think Twice körde hårt direkt med genakern.

DSC_0894
Nya genakern!

Ruden ligger längst ut i den “insjö” som är söder om Rûggen. Riktigt skyddat hamn men väldigt rostig och charmig. En lite dam bor där och går och hämtar upp hamnavgiften på 7 Euro. Hon öppnar museet kl 9 så det var bara att gå dit. Inte mycket att se men ändå intressant med tanke på att det var en av Tyskland utposter och där i närheten tillverkade man raketer som var tänkta att skjutas upp från Ruden.

DSC_0935
Skyddad hamn men väldigt sliten. Finns inget att få här…
DSC_0937
Utsikt från tornet norrut. Ön har blivit skyddad av sten för annars skulle den försvinna.
DSC_0940
Det är här skarvarna kommer i från. Helt otorligt vad många det är. De tycker nog det är för trångt här så de flyttar till Sverige.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.