Dominica, ön med föredetta regnskogar

Dominica brukar kallas den gröna ön för det regnar och man har en bra jord som nästan allt växer på. Dominica hetta från början Kubuli innan Columbus anlände på sin andra segling. Han kom en söndag morgon och på latin heter söndag Dominica eller herrens dag, som blev det nya namnet.

Men första av allt så måste jag medge att man blir mycket tagen av att se allt. Den 18 september tog orkanen Maria bort de mesta som ett redan fattigt folk hade. Allt från hus och hem till bilar, båtar ja i princip allt. Orkanen gick från söder till norr och svepte med sig regnskog, odlingar och det mesta. Det blåste lite drygt 200 knop eller ca 100 sekundmeter. Därför var vi glada när Martin kom och besökte alla som kom med ARC för att berätta att de var klara att ta emot gäster och att de behövde oss seglare dit. Dominikanska folket är ett mycket vänligt folk och som tror mycket på framtiden och vill se framåt. Det kan inte var lätt när man ser hur det ser ut. Därför har vi inte skrivit något då inget wi-fi finns alls. Det är först nu när vi kommit till annat land det funkar.

Trasiga hus överallt
Mycket att bygga upp igen
Här var det en bar innan den 18 september.
För mycket vatten på engång gör att allt undermineras.
Gamla tak som samlats upp för att senare tas omhand, få se vad det blir av det.

Vi gjorde redan andra dagen en tur som Martin ordnade på Indian River. Det är den flod som användes när man spelade in Pirates of Caribbean två och tre tror jag. Martin är alldeles särskilt duktig på växter och djur och kan berätta det mesta. Att han dessutom kan göra fina blomsteruppsättningar och vika som fåglar av några blad är kul. De är verkligen ett folk från naturen. Rua från Nya Zeeland var med liksom Salsa och Think Twice. Dagen efter ordnade Martin med en rundtur med Stanley.

Indian River
Martin förklarar allt om växter för oss
Många olika träd som växter längs floden
Vackert värre tidigt på morgonen och inga andra här.
Martin fick en liten flagga som han kan ha på båten.

Första stoppet var vid Syndicate waterfall där Jackline skulle få bada i ett vattenfall som hon länge velat. Vägen dit var en promenad på en 20 minuter i djungeln som här hade tagit sig ganska bra även om det var mycket jordskred och omkullvräkta träd. För att komma till fallet fick vi vada över bäcken tre gånger. Väl framme så bytte vi om och hoppade i. Jag trodde kanske att det var ganska romantiskt att bada vid ett vattenfall men när vattnet rinner ner från 80 fot så blir det ett jäkla tryck på vattnet men det skapar och mycket vind när de tränger undan luften. Vattnet var fint och innehåller mycket järn som man blir mycket yngre fick vi höra…

Häftiga träd med stora rötter.
Stanley i högform
83 fots vattenfall
Djungelvandring mot vattenfallet
Väldigt grönt på väg dit
Blöta fötter på väg till vattenfallet.
Selfie bild på oss två

 

Efter vattenfallet så åkte vi till andra sidan ön mot Atlanthållet och besökte Red Rocks som var ett häftigt ställe med alldeles röda klippor. Lunch åt vi på Caliberere som var helt okej resturang. Därefter åkte vi runt lite här och var och kom tillbaka till Portsmouth vid 4 tiden.

Red rockers
Väldigt fint
Staden där vi åt lunch, undrar var turistinformationen tagit vägen

 

Resten av tiden roade vi oss med att snorkla och gå runt och titta för att på söndagen vara med på veckan begivenhet då Boat Boys (som här heter PAYS) fixar BBQ för alla seglarna. För 50 EC (150 kr) så får man äta och dricka hur mycket man vill. Men ajdå vad stark Rom Punch de hade gjort. Det gjorde att vi på måndagen var ganska sega. Vi började göra i ordning båten på eftermiddagen för att segla iväg på tisdag morgon. På onsdag skall det börja blåsa ordentligt igen och då är det skönt att vara uppe i Guadalupe för att på söndag skall vi hämta Gun & Wille då de skall med och segla några veckor.

6 svar på ”Dominica, ön med föredetta regnskogar”

  1. Det tror jag det! Ha inga varma kläder med er! Det har varit lite kallt sista dagarna, runt 28. Välkomna, vi seglar upp i morgon. Ska vara karneval på tisdag där!!!!

 1. Vad kul att få läsa lite igen om hur ni har det. Härligt med en dusch med reäljt tryck?Kram på er och ta hand om er, kul att Gun o Wille kommer på besök!,

 2. Hej, spännande att höra om Dominica. Kanske Kommer ni dit om ett år och kan se om det har förbättrats. Kul att Gun och Wille kommer. Vi är just nu på Kullskär. Här är allt vitt och idag strålar solen från en klarblå himmel. Pippisarna kvittrar i bersån. Jag har just fyllt på alla fröbehållare. Temperaturen är straxt under nollan men i stugan är det varmt och skönt. Kramar från oss som tänker och talar mycket om er. Vilken fantastisk upplevelse ni givit oss. Caroline och Hans

  1. Så är det nog att ön kommer vara grön nästa år. Det regnar mycket och är varmt så allt växer mycket.
   Vilken tur att ni matat fåglarna nu när ni är fria.
   Kramar från oss

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.