Arconaträff i Norrviken!

IMG_4478
Många fina Arconor!

I helgen så var det då dags för den årliga Arcona träffen. Alltid lika kul att träffa så härliga människor som älskar att segla och även på de bästa båtarna. Vi möttes upp på fredag kväll för att på lördagen avgöra vem som seglar snabbast med sin Arcona. Det är bara vita segel och det skall vara på skoj, men jag tror hornen växer ut på alla. Seglingarna bjöd på bra vind och vi seglade en bana på 15 distans på Kanan. Vi har återskänt det tidigare vandringspriset till Arcona klubben men vi fick det med oss hem igen. Robin och Marie seglade med oss. Robin fick styra då hans avskalade finger inte tillät några tyngre sysslor (det är dumt att ha fingrarna i ankarkättingen).

IMG_4489
André vann pinninsamlingen.

Olle på Daisy hade den stora äran att ordna tipspromenad. Det blev en lite annorlunda tipspromenad som alla trodde vi skulle gå. Istället gick det ut på att samla så många pinnar som möjligt. Fånga in ryggradslösa djur (de släpptes ut sedan), samla så många olika blommor som möjligt och att samla in så många olika blad som möjligt.

Därefter var det en ny gren för mig och det var att spruta tomatpure så långt som möjligt. Blev en geggig historia. Man skulle kunna tro att det vilt till när man såg vissa ben.

Robin skall snart hoppa på puretuben.
Robin skall snart hoppa på puretuben.

Under midsommar har vi alltid på landet kast med ägg. Vi kollade tekniken på de övriga och insåg att de inte har någon koll på denna gren. Jag och Jackline backade långt direkt och vann överlägset med 17,78 meter. Tvåan var på 14 meter. Det är bra att träna ibland.

IMG_4484
Eventansvariga Britt Marie är djupt koncentrerad.

Norrviken är ett fantastisk liten pärla på Runmarö som drivs av Svenska kryssarklubben. De har ställt upp en bastu på en flotte som vi idag har provat. Mycket mysigt i det fina vädret. Det var skönt att vara kvar där idag tillsammans med André, Britt Marie och Axel.

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.