En skön dag i Leba!

Vi bestämde oss igår för att ligga kvar i Leba idag. Det gör även Think Twice och Glittra. Christina blev magsjuk igår så hon tappade alla krafter.

Vi kommer imorgon förhoppningsvis få bra väder för översegling från Leba i Polen till Kalmar i Sverige. Det har blåst ganska ordentligt de senaste dagarna så sjön har varit ganska krabb. Inte blir det bättre av att hela kusten bara är 12 meter djup. Det kommer vara lite emot till att börja med men sedan vrider det över mot syd om jag tolkar Grib filerna rätt.

Jag och Jackie har promenerat in till staden idag. En ganske stor stad men mycket krimskrams och stånd. Det som är kul att se är att det finns en riktigt fiskerinäring här med små hederliga fiskebåtar som är ute varje dag och där de står och röker färsk fisk. Vi åt en flundra (rökt) till lunch med en god öl.

Jag undrar varför inte vi i Sverige kan ha sådana grönsaker de har här. Färskt stort och väldigt gott. Är det för att alla livsmedel är kartellbildat med våra stora drakar ICA och COOP etc. Det är i alla fall väldigt roligt att köpa dessa färska stora grönsaker. I kväll blir det sista SOS för våran del på Ellen. Glittra och Think Twice fortsätter mot Gdansk. Synd att man inte har mer semester!.

IMG_4381
Jackie har köpt ett kilo hallon
IMG_4384
Rökt flundra med en god öl
IMG_4386
Kul boende i gamla järnvägsvagnar

3 kommentarer

  1. Vilken härlig resa ni haft tillsammans, ni verkar ha njutit och det har varit så kul att följa er – hoppas ni får en bra segling mot Kalmar – hälsningar Jeanette

  2. Polen är värt ett besök men de kan inte mycket Engelska och det är mycket Polska turister på dessa badorter, men det är kul.
    Jeanette, vi har haft det kul. Hoppas ni har det bra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.