Ännu mera sälar och nu Bornhom!

DSC_0216
Lite fiske när vi gick för motor mellan Utklippan och Bornholm

Idag blev det tidig avgångt från Utklippan. Fint väder var förutspått men lite vind. Vi stack från Utklippan vid 7- tiden och Disel Doris har fått bekänna färg idag. Ingen vind överhuvudtaget. Kom lite vind när det var 2,6 distans kvar.

Skönt och ett otroligt fint väder har det varit idag. Riktiga första sommardagen kan jag tycka.

När vi åkte från Utklippan fick vi tipset att gå till de sydliga kobbarna och klida fram med motor avslagen. Helt galet vad med Sälar som dök upp och de var så nyfikna. Det är andra gången på denna semester som vi ser säl!

 

Ännu mer sälar som finns vid Utklippan!
Ännu mer sälar som finns vid Utklippan!

Målet på Bornholm var Hammerhavnen som ligger i Nordvästra hörnet av Bornholm. Björn och Gertrud gick direkt dit från Kalmar när deras båt var färdigmeckad. Det är alltid skönt med att bli mottagen av en båt som redan är på plats och håller ställningen och ser till att det finns SOS (skumpa och snittar).

SOS
SOS

Härlig promenad till Hammarfyren som var öppen och vi kunde gå upp och kolla. Jättefin utsikt!

Fin utsikt från fyren på norra Bornholm
Fin utsikt från fyren på norra Bornholm

Hela gänget samlat framför fyren. På vägen tillbaka så gick vi mot Hammer och de stora kalkbrotten som skapat en otroligt skön miljö med insjöar vid de stora brotten. Häftigt att gamla industier kan ge så häftiga spår efter sig. Vackert är det i alla fall.

 

Hela gänget framför fyren på norra Bornholm
Hela gänget framför fyren på norra Bornholm
Kalkbrottet!
Kalkbrottet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.