Nu har vi äntligen fått i Ellen i sjön. Var ganska spännande med tanke på att jag bytt alla genomföringar. Skulle hon vara tät eller skulle det smyga in något vatten. Alla genomföringar var perfekta men när hon hade kommit i sjön hörde jag hur det skvala någon stans. Det kom från Watermakerna, kastade mig över avstängningsventilen och då slutade det. Det visade sig att filterhusen på invattnet hade frusit, en liten miss att inte tömma dem. Grepen Marin har en väldigt cool vagn som de använder sig av, ett hembygge men ack så effektiv. Lelle sjösätter en 43 fotare själv på 14 minuter. Se den lilla filmsnutten:

Wille har verkligen jobbat med sittbrunnsbordet i vinter. Ny mittfisk med försänkta skruvar som är pluggade, sidorna som är limmade och minst 10 lager lack. Borde kunna vara med i någon tävling för bästa finish.

Wille har jobbat hårt med sittbrunnsbordet i vinter.
Wille har jobbat hårt med sittbrunnsbordet i vinter.

Hela helgen har gått åt till att kolla att allt funkar som det skall. Det visade sig att både värmaren och elverktet inte vill funka som det skulle, men nu har jag fått fart på allt. Jag och vi Wille skulle flytta oss till bryggplatsen. Vi kastade loss gladeligen men när jag skulle lägga i backen var växlarna helt stumma. Som tur var kunde vill hoppa i land med en tamp innan vi kom för långt bort. Varvet har bytt konan i drevet som man skall göra var 2000 timme på Yanmar. Problemet var bara att växelföraren hade de vänt åt fel håll och då låser det sig helt. Nu skall de fixa det på måndag och de skall även provköra att allt funkar.

Allt går att köpa. Hittade en ung man på varvet som mot en flaska Whiskey åtog sig att bli uppskickat 20,5 meter över havet för att sätta dit Windexen och vindgivaren.

Det är högt upp
Det är högt upp

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.