Projekt Strega!

Nu blir det lite annat än segling. Jag har påbörjat en renovering av en snipa som heter Strega. Strega är en snipa byggd på furu och är troligtvis från början av 1900 talet. Strega har haft sin tid ute på Runmarö och Kullskär. Den har varit i ägo till familjen Wibom och det var Max mammas båt. Max gick tyvärr bort för ett par år sedan och nu vill familjen att någon skulle ta hand om Strega.

Strega på sin vagn på Kullskär

Jag har då fått förmånen att få ta hem henne till mitt garage. Det är precis så att hon går in. Hon är 5,40 meter lång och har en Albin 1 motor i sig. Strega har inte varit i vattnet på 15 år så det var spännande när vi skulle ta hem henne. Lasse och Helene boxerade mig hem från Kullskär med ett öskar i handen och en länspump som gick hela tiden. Vi lyckades hålla henne flytande hela vägen.

Helene och Jackline kolla läckage

Det var en pers att få av henne från trailern då jag bara hade en lite garagedomkraft men nu står hon i alla fall där.

Jag kommer att lägga upp lite bilder och text vart efter som jag kommer framåt.

Mycket tallbar och bös i båten
Friborden ser helt okej ut
Rodret behöver nog lite kärlek
Albin 1 som är renoverad 2004
Finns till och med ett kapell till båten
Prepareras för att åka till Stocksund

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.