Första gången på Sandön.

Igår seglade vi ut till Sandön som är Svinninge Marina Klubbs klubbholme. Vad fint det är där och så välordnat. De har alltid en hamnvärd där som hjälper till när man kommer och talar om vart man skall ligga. Finns både bojar och man kan också ligga längsmed bryggan. Fick en liten rundvisning på ön samt att vi tog en promenad. På norra sidan ligger Cocapabana som beachen kallas. Riktigt fint faktiskt. Vi kommer nog bli medlemmar till nästa år för då får man låna någon av de två bastuna som finns. Ligger lagom långt från vår hemmahamn.

Jackie på beacen.

I morse seglade vi vidare söderut för att möte upp Lasse och Helene samt Mackan och Malla. Det blev lite tokigt för det blev lite långt och vinden kom och gick. Ibland gjorde vi 8 knop och ibland 2 knop. Så vi styrde in mot Grönskär istället där vi ligger på svaj. Xander älskar att ligga på svaj.

Xander håller koll på oss

Igår kväll så meckade jag om installationen för solcellerna efter jag haft experten på Victron ombord. Skall slänga ut Mastervolt om två veckor och byta ut allt mot Victron. Det var alltdeles för mycket kabel och laddningsrelät skall sitta så nära batteribanken som möjligt. Idag så ger solcellerna nästan 9 ampere, trots att det är molnigt, det har de aldrig gjort förut. Det här kommer nog bli kanon.

Jackie tar en tupplur mellan regnskurar och solsken.
Rätt många på svaj i Grönskärsfladen.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.