Mjältön, Sveriges högsta ö!

På fredagen så seglade vi iväg tidigt på morgonen. Vi vill se så mycket som möjligt så det blir inte så långa seglingar. Vi började med att segla till Mjältön, Sveriges högsta ö som mäter 235möh. Det är mycket fint väder och det är en otroligt fin liten vik som heter Baggenviken och ligger på ostsidan. Tänk på att hålla vänster för er som ha djupgående båtar för det är ett grundflak till styrbord.

Baggenviken, superfint
Lasse lägger upp stenen med namnet Ellen.
Otrolig utsikt!
Vackra vyer på Mjältön!

Vi skulle inte vara sämre än att bestiga berget. Det är en mycket tuff uppgift och det tog nästan 40 minuter innan vi kom till toppen. Man skall också ha med sig sten och skriv sitt båtnamn på stenen för berget blir större för varje dag.

Det blev en Bastu där också. Det är häftigt då de lagt ut bryggor med spångar ut till för att ha riktigt djup för angöring.

Dagen efter så seglade vi över till Ulvön, surströmmingarna hemnäste. Det är bara 4 Nm så vi var där väldigt tidigt. Lördagen skulle bjuda på lite sämre väder men vi klarade oss bra, lite regnskurar men inte farligt. Vi gjorde Ulvön och promenerade runt. Lunch åt vi på Ulvögården som hade som ett litet dockhus bland annat. Därinne åt vi. På kvällen åt vi på Almagränd, okej. När vi gick därifrån träffade vi en seglare som vi pratade med. Han hade precis köpt ett ställe och vi undrade vart man köper surströmmingen. Ruben som normalt säljer har stängt hela sommaren men efter ett tag kommer han ner med två surströmmingsburkar. Så kul, det visade sig att han har varit VD för Omegabåtar och som betalning ville han ha lite Whiskey, då vet man att han är en riktig seglare.

Lunch i lilla stugan på Ulvögårdens Café.

Efter Ulvön seglade vi ner till Bönhamn som är ett mysigt fiskläger. Så coolt, nu började också vädret vända och solen kommer tillbaka. Blev ganska fullt i hamnen. Fotbollsfinalen lyckades vi tillslut streama men uppkopplingen var sådär.

Helen på kryssen
Jackie under sprayan.
Bönhamn
Fina bodar i Bönhamn.

Idag firar vi Lasse som fyller åt och vi har ätit lunch på Mannaminnet och därefter bestigit berget och gick upp till Storatorget, så coolt att se ner till Häggvik. Blev en cykeltur också till Nordingrå.

Selfie från Storatorget i Häggvik.
Utsikt från Storatorget.
Mannaminnet med mycket prylar på tomten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.