St: Barth, lyxön i Karibien

Det var länge sedan vi skrev något inlägg, har varit lite då med nät ett tag, eller så har vi haft för mycket att göra. Efter Barbuda hade vi en fin segling till St: Barth. Väl där kommer Mike från Chasseur och har fixat en moring för oss. Väldigt generöst och trevligt.

St: Barth har varit Svenskt en gång i tiden och vägarna är namngivna efter svenska gator. Rätt kul. Finns ett Svenskt konsulat här också. Däremot skiljer sig ön från alla andra. Här finns alla lyxbutiker och jättemånga stora båtar och fina resturanger.

Coolt med Svenska namn på gatorna.
Jackie på toppen av Fort Carl
St: Barths hamn med alla lyxaffärer
Väldigt fin by med gulliga gränder
Här finns pengar så det mesta är fixat efter orkanen för 1,5 år sedan
Shell Bay kommer du lätt til från staden.d

Det var ganska rulligt här så vi var här i 3 dagar och efter det gick vi till Columbier som är en vik på norra St:Barth. Dit har också Mike och Nancy seglat och vi har haft väldigt trevligt med den. På kvällskvisten kommer en båt som har lite svårt med Moringen så jag tar jollen och skall hjälpa till, då är det George och June på Fathom This som vi träffade förra året.

Nancy ordnade då en middag för alla för det visade sig att de kände varandra väldigt väl. Världen är bra liten.

Kaptenen själv på Columbier Bay
Påminner mycket om Chatham Bay på Union Island, väldigt fint och bra moring.
Sköna dagar på havet.

En kommentar

  1. Finfina bilder ? Jag kan bara säga att ni har det väldigt härligt. Det är ni värda ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.