Ellen är äntligen i sjön!

Igår kom äntligen Ellen till sjös. Men det var en del strul innan. Vi upptäckte rätt snart att något var tokigt när inte kyl och vinsch fungerade utan bara klickade. Det visade sig att batterierna hade givit upp. Bara 1 år och 3 månader gamla. Vi tog hjälp av Turbulens och Budget Marine som var uppe i båten och kollade och allt verkar vara okej. Så vi bar ner batterierna till dem där de försökta ladda dem en och en men det gick inte alls. Så fort man tog laddningen så föll det ner till 6,5 volt. Troligtvis så har ett batteri gått åt skogen och tagit med sig resten i döden. Så det blev nya batterier 4 stycken. Det var det bästa batteripoler jag sett någongång, det var iaf roligt. Nu återstår reklamation mot Victron men jag inser att man nog är rätt körd. Köpte dem i Portugal och han har jag mejlat men han säger inte att det är något fel på batterierna. Undrar om han är uppkopplad till dem eller om han är Gud. Har även mejlat Victorn Sverige och Grenada. Här fanns inga nya batterier från Victron utan vi skulle få vänta i ca 3 veckor.

Nu med nya batterier så har nästan allt funkat. Watermaker läckte som ett såll och jag fick byta lite kopplingar och täta. När jag körde igång den igen så läckte det från bägge filterna. Men den gör bra med vatten och vi har idag gjort 200 liter vatten, men vi fick svampa mellan varven. Har även bytt kondensatorer på elverket och sänkt från 30 microfarad till 27. Den har aldrig gått så bra som nu.

Alla segel är på och vi är redo för segling. I morgon bär det av mot Carriacou och

Alla segel är på och vi är resor för avsegling mot Carriacou i morgon. Ikväll skall vi gå ut på West Indie Brewery tillsammans med Engla och Sirocco.

Ellen på väg till sjös i Prickley Bay

2 kommentarer

  1. Vad härligt att ni äntligen kan segla iväg ?. Vi har ringt er några ggr men inte lyckats komma fram. Det har inte varit ngt speciellt utan bara intresserade hur det har gått för er. Idag regnar det i Sthlm och fem plusgrader. Kram och ha det toppen ⛵️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.