Vi alla hjälps åt!

Det är skönt med att träffa andra långseglare. Vi alla hjälps åt, en del är duktiga på vissa saker och andra på annat. Igår fick vi hjälp med att sy förstärkningar på vår Bimini av Infinity B. Av någon anledning så har det gått hål vid rundningen på bägge sidorna. Vet inte om det är solen eller om det är slitningar. Nåväl, bra blev det iaf. Infinity B har en riktig segelmakarmaskin ombord så det var inga problem att fixa.

Höjdrädda Kaptenen, högst upp!
Ser bra ut där ifrån!
Opps, det är långt ner…

Vi har haft problem med ankaret när det blåst och varit djävligt väder. När man tar upp ankaret och det inte kommer rätt har det en tendens att hacka hål i stäven, speciellt när man har en rak stäv. Det har jag fixat idag och då fick jag även nöjet att fixa akterspegeln på Najad 460 Infinity B också. De hade lyckats backa in i bryggan på Grenada Yacht Club. Hittade jättebra Gelcoat härnere.

Allt verkar okej här uppe!!!
Jackie har tagit av alla block och tvättat i Vinäger så det ska bli fina…

Jag som är så rädd för höjder gjorde idag en bedrift för att ta ner Windex och Vindflöjeln. Har aldrig varit uppe i en mast på 21,5 meter, men det gick bra och jag kunde ta bilder också. Det är skönt att ligga i Secret Harbour för här går inga vågor.

4 kommentarer

  1. Hej, Roligt att se att även Peter tvingats upp på höga höjder 🙂 ibland blir det ju lite jobbigt där uppe men det brukar ju bli bra även om kroppen känns som den gått igenom ett träningspass när man kommer ner! Va duktiga ni är med allt vad ni tar er för! Kramar från Windjak som går i sjön imorgon!

    1. Så skönt för er att få sjösätta. Känns konstigt att vi förbereder upptagning och alla i Sverige sjösättning. Ja, jag är så höjdrädd men det gäller att stålsätta sig och inte titta upp eller ner.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.