Först av allt vill jag tacka Peter, Rasmus och Fanny Lundh från Lundh sail för er fantastiska hjälpsamhet ni visat. Att från onsdag morgon till fredag em få hit en Ankarplog på så kort varsel. Det är service. Inte nog med att den kom redan fredag (måndag var lovat), den kom faktiskt på torsdag kväll men då var DHL stängt.

Vad är en ankarplog? Jo det är ett segel som är delat i mitten som gör att båten inte seglar på tvären när man ligger för ankar. Den får alltid vind från något håll och trycker ditåt. Vi fick låna ett ankarsegel av våra norska vänner på ODA och det har funkat jättebra men med detta så kommer det bli toppen. Ganska konstigt att inte fler använder det här nere.

Nu  väntar vi på att det skall blåsa upp i eftermiddag som de lovat. Kan bli upp till 40 knop. Tror vi ligger bra här i Fort de France längst in i viken vid fortet. Problemet är att det skall bli hårda nordliga vågor som kommer vara kvar till på onsdag / torsdag tror man. Få se hur länge vi står ut här.

 

Ny ankarplogen från Lundhs Sails.
Fortet på Fort de France
Ellen på svaj från stan sätt
Idag var det annars tvättdag.

Idag var det också tvättdag som står på agendan. Två veckors tvätt skall fixas. Under tiden maskinerna går så skall jag ta en långpromenad till några Chandlers som säljer båtsaker. Behöver en ny propp till Thohatsun som håller på släppa i bussningarna. Det var en ganska lång väg och helt plötsligt ser jag denna pajsare i trädet.

Storödlan har kommit till stan

 

4 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.