Martinique bjuder på mycket

Vi seglade till Martinique efter vi vinkat av World ARC en. Det var en fin segling men inte så långt. Vi har legat både i Le Marin och utanför på ett ställe som heter St:Anne. Ute på St:Anne kan man bada och göra vatten så det är bra.

Vi hyrde en stor bil tillasammans med Engla och Think Twice. Tanken var att vi skulle besöka några rom destillerier och åka tvärs genom ön vilket vi gjorde.

Först stannade vi på Clement Rom där vi provade massa olika rommer och lärde oss göra Ti Punch. Väldigt gott och enkelt. 1 del rörsocker sirap och fyra delar vit rom och en bit lime. Gnugga lime och vips så har du en Ti Punch.

Därefter åkte Saint James destilleri och museum. Jättetrevligt och fina hus men rommen var inte lika god.

 

Romförvaring på Clement
Sanint James fina hus
Deras fyrkantiga flaskor är typiska.
Hela gänget.

Efter vi hade varit på Saint James och även ätit lunch där så var det dags att gena tvär igenom Martinique. Högt upp i bergen och som vanligt så är det väldiga serpentinvägar. Kess körde så bra även om det ibland var lite kängrubensin i bilen. Var jättefint hela vägen.

Det var små vägar i djungeln och mycket buskar och träd i vägen.
Det regnar ofta här så det växer ordentligt.
Uppe bland molnen

Vi var kvar i Le Marin för att fira Björns födelsedag som var en stor dag då han blev 60 år gammal. Vi alla inledde med ett champagnefrukost som avslutades med en mycket bra middag på Zanzibar restaurang.

Dagen efter så seglade jag och Jackie iväg från Le Marin för att bege oss till Les Anses Darlet. Fin liten by med det mesta nödvändigaste. På vägen seglar man förbi Dimond Rock som är jättefin. Ingen lång segling med skönt att komma iväg efter 12 dagar.

Kapten på väg.
Dimond Rock
Jackie tycker det är skönt att komma iväg.
Fina lilla byn Les Anses Darlet
Bra med ankare så dingen inte slår i kajen.
Fina hus och väldigt gulligt
Inifrån kyrkan.
Vy från byn med Royal Clipper i bakgrunden som seglar. Till vänster ligger Ellen på svaj.
Fina stränder är det överallt.
Härligt ljus vid solnedgången och vår lilla inblåsare av luft.
Fin solnedgång

Det var väldigt fint vatten här som hittills är det bästa. Den gula baddräkten åkte på Jackie och då måste man snorkla. Mycket fisk och en hel sköldpaddor.

Jackie i dykartagen.
Otroligt klart vatten mitt i ankringsviken.
Massor av småfisk
Klart vatten.

 

12 svar på ”Martinique bjuder på mycket”

 1. Härligt det ser ut. Vi håller koll på er och kommer i era fotspår om si så där 3 år. s/y IdaLina, Arcona 460. Vi sågs i somras. Ha en härlig seglats

  1. Ni kommer få uppleva fantastiskt mycket både positivt och ibland det andra. Känns skönt nu när man kan ta det lugnt och inte har något bokat. Sköt om er och planera väl. Vi har många tips att komma med!

   1. Snabbat svar jag fick. Har ni bloggen på egen server eller i molnet? Jag har skaffat et konto på Loopia för min domän. Hur gör ni?

    1. En sak är säker och nät är det största problemet. Idag var första gången det funkat riktigt bra på en krog som heter Ti Payot. Telia har jag och de har inget avtal för kontanttelefoner i Martinique! Därför är uppdateringarna inte så ofta!

  2. Ni har fantastiskt mycket som ni kommer få uppleva, både positivt och ibland det andra. Sköt om er och båten. Vi har nog många tips att komma med. Är hemma igen i mitten av maj.

  1. Absolut, har gått 1 mil i dag över stock och sten över ett berg och tillbaka. Känns under fötterna. Vi har det kanon annars. Hälsa alla

 2. Hej på er ! Jag har nog lite koll på er fast ni är långt borta, ni verkar ha det bra. Allt här hemma är också utmärkt men kanske lite kallt -8 grader men otroligt vackert.
  Bamse kram till er från oss. Lena o Peter

  1. Tack Lena Och Peter! Vad bra att ni har koll på oss och vi får koll på er. Här är det varmt och skönt. Glada att slippa iaf en kall vinter.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.