Vinkat hejdå till World ARCen och seglat till Martinique

Igår var det dags för de 45 båtarna som skall segla jorden runt. De startade i hellregn från Rodney Bay vid 12 tiden. Redan dagen innan så blev vi bjudna på en farväl drink av Mad Monkey som är en av båtarna. Vi fick också deras egna vin som det bara finns 17 exemplar av.

Mad Monkey egna vin som vi fick ett ex av.
The crazy monkeys
And the Skipper himself

Alla i besättningen var utklädda till apor eller gorillor. Något var det iaf. Sikten vid starten var allt annat än bra och för ovanlighetens skull vara det ett ihållande regn vilket är ovanligt. Nästa stopp för dem är Santa Marta i Colombia dit det har ca 800NM att segla.

The World ARC has started
Det regnade mycket vid starten

Direkt efter starten som seglade jag och Jackline till Martinique. Fin segling där vi gjorde 8,5 knop hela vägen över tills vår revlina gick av i en stor våg. Det gjorde att vi fick ta ett rev till och minska farten med en knop.

Väl framme så blev vi uppropade av Kes och Anne från Engla som bjöd oss på sill och nubbe tillsammans med Lummike som är en Svan 48 och de kommer från Finland. Vi hade en trevlig kväll tillsammans.

Idag har vi checkat in i Europa vilket var enklare än på de andra ställena. Dock så har vi inte fått telefonerna att funka med Wi-fi. Telia påstår att de inte har något avtal med Orange för kontantkort vilket jag sett att de skrivit på sin hemsida, dåligt är det iaf. På Martinique finns det nästan allt och marinorna här är gigantiska. Ska bli kul att åka in och kika i morgon när det är öppet.

7 svar på ”Vinkat hejdå till World ARCen och seglat till Martinique”

  1. Wow – vilken superfin blogg ni har. Som ni. Som Ellen. Så klart. Glad jag hittat er. Och så härligt ni har det!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.