Vi passar Ultimos världskarta.

IMG_5174
Ultimos önskeplatser!

Nu när Ultimo har givits sig iväg på sin jordenruntsegling så har vi nöjet att få passa deras fina platta jordglob. Den är enormt stor och det finns väldigt stora hav som de skall korsa. Vi får vänta med att passera Atlanten till nästa år och drömma oss bort. Vi sätter nålar när ni har gjort några milstolpar. Tror jag hoppar över Borgholm som ni ligger i nu.

Men vi kommer snart ikapp er i mitten av Juni då vi ger oss av mot Spanien.

Fair winds!

Ultimo på väg till de 7 haven!

Conny och Carina på fina Ulltimo som precis som skall kasta loss!
Conny och Carina på fina Ulltimo som precis som skall kasta loss!

Vilken underbar helg vi har haft! Ellen har för första gången fått känna på sötvatten och slussa in i Mälaren. Syftet med att utsätta Ellen för sötvatten, var för att fira av Conny & Carina som ger sig i väg på sin långa resa runt jorden i massor av år. Helt otroligt rolig kalas ni ställde till med på Jungfrusunds Marina. Kul att träffa så mycket av era vänner och släkt.

IMG_0011Jungfrunds Marina levererade också väldigt bra. Full service under eftermiddagen med skumpa och snittar. Kul också att så många stannade kvar och åt middag. Det var nog den bästa burgare jag ätit någongång, helt fantastiskt.

Testade också vår nya landgång för att se hur det funkade! Helt okej tycker jag!

Ellens nya landgång
Ellens nya landgång

Natten varade alldeles för länge. Vi gjorde ett tappert försök att tömma kölsvinet, men det var en omöjlighet. Det är inte ofta jag går och lägger mig innan andra, men här hade jag mina övermän och kvinnor.

IMG_0021
Ultimos kölsvin!

Nu är ni äntligen på väg! Ni skall ha det så härligt och Fair Wind! Syns säkert i sommar lite mer söderut

IMG_0007
Ultimo är en Amel 54
Ultimo på väg!
Ultimo på väg!

Avseglarfest på Sjömansskolan!

I kväll var det då dags at ta farväl av våra vänner som skall åka ut på världens hav. Det var 10 båtar med ikväll som skall ge sig av i år. Det var mycket snack och rolig frågesport om vad de skall göra och vad de vill ha. Intressant att en del par ser saker på lite olika sätt, eller Kess som inte vill hålla i den röda lappen… Apropå Kess så är det viktigaste som händer om två år då vi kommer mötas på Gran Canaria för att segla ARC:en. Han lovade att hålla igen och vänta på oss med sin Swan 42!

Fantastiskt kul med så många människor med samma galna idéer. Totalt var vi 60 personer på festen. Tack för en lyckat arrangemang och speciellt tack till Kerstin som har ordnat allt.