Firar Lasses födelsedag på Cowes!

DSC_0997
Startkanonerna i Isle of Wight

Idag har vi firat Lasse i Cowes på ön Isle of Wight. Det är verkligen seglingens mecka. Massor av kappseglingar utanför och förberedelser för Cowes Classic sailweek.

Vi åt en lunch på den fina klubben Island sailing club. Man fick verkligen vrida nacken av sig hela tiden.

DSC_0023
Skulle haft med mig Sarc flaggan…
DSC_0009
Gammalt möte nytt. Gamla klassiska Mariquita möter den ultramoderna Leopard.

Vi fick se den fina Mariquita från 1911 som var en förlaga till J-jakterna. Den var i mycket gott skick.

DSC_0022
Båten är från 1911 och är i fantastisk skick.

Nu kommer bloggande att upphöra fram till september 2017.

Går från Öst till Väst!

DSC_0927
Beachy Head! Väldigt vackert mot de vita klipporna

Vi hade lite sovmorgon och tog det lugnt innan vi seglade iväg från Eastbourne till Hamble Port Marina. Det är mycket spännande dels att få passer 0 merdianen och att få segla in mot Solent som är seglingens mecka. Extra kul när det är söndag och massor av kappseglingar pågår och mängder av seglare är ute.

DSC_0921
Fin fru framför fina klippor
DSC_0932
Svårt att få en bild precis vid 0 merdianen men det står väst iaf.

Hamble Port Marina är en jättehamn med många segelbåtar. Träffade ett engelskt par som hade byggt en Solaris 48 som var lackad i blåmetallic, cool båt men när de kom in på Ellen så fick frun order om att se till att det blev lite mysigt och mer som ett hem. Ett gått betyg till Jackline.

Åt middag på Ketch Rigger och kollade även fotbollsfinalen på TV, det var fullt drag på krogen.

DSC_0948
Solaris 48

 

Eastbourne, Englands Hammarbysjöstad!

DSC_0884
Eastbourne liknar Hammarby sjöstad

 

Dover tyckte vi var en riktig sunkig stad med sunkiga människor. Det var nedgånget som tusan så beslutat att segla vidare till Eastbourne var lätt. Ett tips för alla långseglare är att gå direkt från Dunkerque till Eastbourne, även om det är lite längre.

Seglingen till Eastbourne var som vanligt rakt i snoken med vindar mellan 7-12 meter per sekund. Vi blev bortkörda vid ett tillfälle för de hade militärövning.

Eastbourne är till skillnad från Dover ett väldigt trevligt ställe med ordning och reda, fina bryggplatser med ett djup på 4 meter innanför slussarna. När man kommer in där så tror man inte att det går att gå in då nästan allt vatten försvinner utom i rännan som är grävd.

DSC_0893
En liten säl ligger och vilar på landhöjningen

När vi gick från Eastbourne så gick vi vid lågvatten och den grävda kanalen var 3,1 meter djup.

DSC_0889
Man tror inte man kan segla här.
DSC_0886
En rejäl sänkning när man skall gå ut.
DSC_0885
Slusskompisar med hamnen i bakgrunden

Flygande överfart över Dover Strait!

DSC_0836
Dunkerques infart med marinan vi låg vid.

Vi lämnade Frankrike i morse då vi räknat ut att vi borde ha medströms över kanalen. Får lov att tacka Carl-Håkan på OSK som lärt oss något. Funkade fantastisk bra. Att segla över denna sträcka är 40 distansminuter så det gällde att vara över innan klockan 3 för då vänder strömmen  och då blir det mot och mycket. Vi träffade ett Tyskt par som gick samtidigt som oss men kom fram 4 timmar efter och de hade att göra en timme mellan den nordligaste infarten av hamnen i Dover till den södra som de var kommenderade att gå in i.

DSC_0842
Havet med de många strömmarna. Det bara kokar i havet av all kraft.

Vi seglade över på 5 timmar vilket är ett snitt på ca 8 knop men speed over ground var nästan 9 hela tiden. Jackie tog rekordet över 10 knop först, som mest gick vi 16,1 knop på blankt vatten. Det var häftigt.

DSC_0860
Rekordhållaren Jackie.

Vi behövde inte segla länge förrän man ser över till England. När man närmar sig ser man Dovers vita stränder med fyren längst upp. Häftig upplevelse.

DSC_0876
Dovers vita strandlinje.

När vi närmade oss Dover så fick vi hålla upp ca 30 grader för strömmen tryckte ner oss mot hamnen. Ser jättekonstigt ut. Vi slapp motströmmen och slussarna till hamnen var öppna.

DSC_0881
Ellen i hamnen.

När vi kom fram så gick vi upp på stan som är ganska sliten, även människorna, för att äta en bit lunch. Det blev Fish & Ships på en pub med en kall Guinness. Det smakar alltid. Passade också på att klippa mig hos barberaren.

DSC_0882
I alla fall en fin krona på torget.
DSC_0872
Lasse och Molle hissar den Engelska flaggan.

Ny flagga och nytt land igen!

DSC_0803
Zeebrugge från lågvattensidan på morgonen när vi sticker. Inte världens mysigaste marina men väl så säker.

Idag har vi haft den bästa dagen med fantastisk segling från Zeebrugge till Dunkerque. Sträckbog mellan sandbankarna och ganska nära land. Idag var det mycket segelbåtar som vi kunde segla ifrån. Igår mötte vi bara ett kylskåp på Nordsjön. Solsken och mysigt. Vi hittade en stor båttillbehörsaffär som hade jätte mycket prylar. Där hittade vi ett medel som tar bort missfärgningar på vattenlinjen. Satan var bra, allt försvann. Det skulle man sälja i Sverige. Frankrike är bra på ta bort saker…

DSC_0812
Franska flaggan hissas

Vi har bunkrat ordentligt och festat på en riktig grillmiddag och ostbricka efter. Nu efter middagen är det lågvatten och då står lodet på 1,7. Tror Ellen står stadigt, eller vad säger du Torgny, hur djupt går hon. Tror det skall vara 2,30. Enligt Reeds skall det vara 3 meter.

DSC_0821
Dunkerque från sjösidan

Molle har varit duktig och sy idag också. Alla ändar en nyfixade. Han är så duktigt på det med.

DSC_0811
Molle i sytagen

Middag blev i sittbrunnen med mycket sol. Grillen har används igen. Riktigt mysigt.

DSC_0832
Uppdukat för middag.

Nytt land ny flagga!

DSC_0795
Vi hissar Belgiens flagg

Vi har äntrat ett nytt land. Från Holland till Belgien närmare bestämt Zeebrugge. Vi gick ut från Stelledam, det var riktigt grunt i och med att vi gick ut vid lågvatten efter en massa missförstånd med slussvakten. Vi hade tänkt gå 5 på morgonen för att få hjälp av tidvattnet men när vi ringde slussvakten igår kväll sa han att den bara öppnade kl 10. Hamnvakten sa i morse att den är öppen 24/7. Vi hade i alla fall 50 cm till godo vid ett tillfälle.

DSC_0776Det blåste rejält i början med uppemot 16 meter per sekund, inte riktigt vad vädret sagt. Man får nog lägga på 3-5 meter på alla gribfiler verkar det som. Efter ett tag så slapp vi kryssen och kunde sträcka ut men det var rejält med vågor som sköljde över båten. Allt var verkligen saltindränkt efter ett tag. Detta är man inte van vid vid Östersjön.

DSC_0783
Ett drag över plottrarna så har man massor av salt på sig.

Zeebrugge i Belgien är den första hamn med riktigt mycket tidvatten.

DSC_0803
Vi kom in vid lågvatten.

Nu har vi gjort Nederländernas kanaler från A-dam- Stellendam

DSC_0631
En av de första slussarna efter Amsterdam.

Nu har vi avverkat kanalerna mellan Amsterdam till Rotterdam. Vi stannade dock inte i Rotterdam utan fortsatte söderut för att komma lite längre ner och slippa all trafik ut från Rotterdam.

Det har varit en helt fantastisk upplevelse när man åker med båt högre än vad husen är. Vi gick inte den nattliga turen utan gick längre ut och gick via ett antal sjöar och genom Haarlem. Riktigt fint måste jag säga. Ett problem vi stött på är att Visa inte funkar alls i Europa (Tyskland och Nederländerna) och inte knappt MasterCard. Det som gäller här nere är Maestro, vilket känns konstigt då det i Sverige är mer ett ungdomskort. För att passera Haarlem så måste man betala med Maestro. Vi låtsades betala och hängde med Spirit en HR 39:a som betalade.

DSC_0648
Väderkvarn i Haarlem

Vi hade lite missflyt med en bro som vi inte hade koll på att det öppnade först kl 13. Därefter var det simtävling så vi fick inte gå vidare… inte lätt när man inte kan Nederländska och de vägrar skriva info på Engelska. Vi fick mycket hjälp av Stinger som hjälpte oss med anrop etc.

DSC_0667
Kö mellan broöppningarna i Haarlem. Killarna i fram är nyfikna…

I och med simtävlingarna som samlades det upp massa med båtar som skulle samsas med broöppningar. Jag vet faktiskt inte hur många broar vi passerat.

DSC_0671
Många bor i sina husbåtar längs kanalerna. En del superfina och en del som behöver en del kärlek.
DSC_0675
Fina hus med massa olika arkitektur.
DSC_0633
Radhus med din egna båtplats på framsidan. Varför har vi inte sådant i Stockholm?
DSC_0746
Eller varför inte en terassvåning. Nästan alla har väldigt gröna fingrar.
DSC_0744
Runt Ringvaart så åker man över husen. Väldigt märkligt

I och med att vi blivit så försenade med första bron så kom vi inte så långt. Vi övernattade vi Jachthaven Braassemer vi sjön Braassemern. Hamnvakten kom och hälsade oss välkomna med en glasburk med inlagt gurka. Hon var så glad att få gäster från Sverige och vi hann och prata en del med Stinger som övernattade på andra sidan bryggan. Vi fortsatte på morgonen vid 9 tiden för att gå mot Rotterdam. Vi har haft mer flyt med broar och slussar idag än igår, bortsett från sista bron då vi inte han med en transportbåt så de stängde bron framför oss. Fick vänta en timme innan den gick upp. Vi tyckte att Rotterdam inte var något utan vi fortsatte ner vi kanalerna till Spardamm.

DSC_0749
Roliga broar när man. lyfter hela alltet. Man ropar upp på VHF och talar om hur högt man vill ha den. Max var 34 meter
DSC_0686
Lasse med kofta, den åkte av och på för ibland var det jättevarmt och ibland kallt.
DSC_0684
Vad kommer bakom nästa krök?
DSC_0772
Jackies egna färja.

I morgon tänkte vi sticka vi 5 tiden för att få lite hjälp av tidvattnet men vi upptäckte att bron inte öppnar förrän 10. Konstigt att det inte står med i Reeds, där det står att det är öppet 24/7.

Vi räknar med att gå till södra Nederländerna eller till Frankrike innan vi tar över sundet mot England.

Nu lämnar vi Amsterdam för att gå kanalerna till Rotterdam via Haarlem

IMG_5298
Sällskapet Arcona seglares vimpel sätts upp i Sixhavens pub / båtklubb.

Nu har vi lämnat Amsterdam och kommer gå kanalerna ner mot Rotterdam. Igår kväll tillbringade vi i klubbhuset och tog lite att dricka tillsammans med massa Tyskar. När Italien gjorde mål fick vi heja lite tyst. Sarcs vimpel pryder nu klubbhuset. Vimpeln fick bästa plats vid baren. Det var verkligen fullt av båtar denna lördag. Båtarna låg i rader så i morse fick vi flytta på  5 båtar för att komma loss. Som tur var fick vi hjälp av en snäll Sydafrikansk farbror.

IMG_5301
Sixhaven en lördagkväll. Byggnaden i bakgrunden är Centralstation i Amsterdam.
DSC_0607
Amsterdam en tidig söndagmorgon. Inte mycket trafik.

Just nu ligger vi och väntar på en broöppning som inte öppnar så ofta. Det är andra bron och det är många kvar. Undrar hur lång tid det tar. Vårt enda nöje nu är att mata Sothöns och fika lite.

DSC_0624
En hungrig sothöna.

Amsterdam i två skepnader

IMG_5256
Infarten till Sixhaven är väldigt smal och hamnen väldigt trång

Vi kom till Amsterdam igår fredag. Som vanligt har det blåst och regnat som tusan. Vi gick in mot Amsterdam på eftermiddagen. Hittade en pråm som sålde disel som var nästan helt slut. Vi fick GTL disel som inte hade någon inblandning av RME i sig. Vi kom till Sixhaven som är en hamn mitt emot Central stationen. Infarten är så himla trång men vi hittade en plats med långsida. Problemet är bara att Ellen är lite bred så alla andra fick svårt att komma in. Vi flyttade oss idag till en bättre plats.

Vi åkte in till centrum för att gå på Van Gogh museet. Det är öppet länge på fredagar och då är det inte så mycket folk. Efter besöket på Van Gogh så gick vi till ett Steak House, hungriga som tusan. Inte en kotte på stan igår kväll en fredag men idag så var det andra bullar.

IMG_5272
Galet med folk idag i Amsterdam när vädret blev bra

Vi gick till blomstermarknaden för att se det, men det var mest krimskrams. Det som förvånar en är deras liberala inställning till droger. Det mesta stånden sålde Cannabis plantor och tulpaner. Känns konstigt för en svensk.

IMG_5277
Japp, då är det bara att sätta igång att odla då.

Vi forsatte promenaden, stannade på något uteställe för att ta en öl. Gick igenom Red Light distict, även det känns konstigt men vad med folk det var där, redan klockan fem.

IMG_5284
Vackra hus och många kanaler med många båtar på.

Efter allt vandrande så käkade vi på en Italienare med tanke på att de spelar match ikäll. Nu blir det upp till båtklubben och kolla på matchen.

IMG_5291
Kö vid broarna