Dygn 7, Seglat precis en vecka!

Nu precis så var det en vecka sedan vi startade ARC racet. Det har hänt mycket på den veckan och vi har hela tiden något att göra.

Natten som varit och nu på dagen har varit otroligt fint, härlig segling dock mot vinden. Vi tror vi taget en del bra strategiska beslut för att ta oss ner mot passadvinden. Vi har just nu SW som kommer vrida till syd. Tanken är att vi skall höjda över det område där det inte blåser så mycket (vi är där nu) med hjälp av höjden ta oss över.

Lasse blev igår påflugen av en flygfisk, han blev jätterädd men Jackie slängde den överbord. Det är mycket djur i havet. Det plaskar och hoppar som aldrig förr. Efter de tuffa dagarna vi har haft så har vi slängt draget i vattnet.

Vi har precis seglat 900 NM d.v.s en tredjedel av hela sträckan. Vi har kvar ca 1953NM kvar och det skall vi fira med att baka muffins.

Vi har det kanon med fint väder och har det jättebra. Hälsningar från Ellen

9 kommentarer

  1. Kul att det hårda vädret mojnat, nu har ni 12-13 dagar med härlig segling framför er….
    Kram fr ultimo

  2. Hade precis långt samtal med syrran där vi självklart pratar om er alla! Skulle vilja se minen på Lasse – påflugen av en flygfisk 🙂 man får va glad så länge det är en fisk … ha ha! Hemma har det varit en fin höstdag, lång promenad med Ingarö gänget! Ikväll får jag fin besök av våra härliga ungdomar, Ebba, Linnea och Oscar. Önskar er fortsatt bra segling och ser alltid fram mot dina/era inlägg! Kram på er alla!!

  3. Lasse, du får skaffa dig en flugsmällare ?
    Så skönt att det inte blåser lika mycket och att ni alla mår bra. Vi följer er flera gånger om dagen Det går bra för er i racet ?? Vi har haft härliga dagar på landet, Nu vänder vi hemåt, många aktiviteter väntar i veckan. Kram till er alla

  4. ibland blir man skärrad – ibland lugnad… Tycker bäst om lugna inlägg…
    Inte visste jag att flygfisken var så aggressiv.. Stackars Lasse!
    Bra att det finns en räddande ängel ombord.
    Haft härligt höstväder och fått mycket gjort på Gården efter min lyxiga dag igår tack vare snälla barn.
    Tror att ni njöt av muffinsen!
    Kramar / Mo-Max

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.