Dygn 6, Fortsatt kryss

Vi har haft en riktig tuff natt med regnskurar och massor av blåst i dem, upp till 35 knop. Vi kör med två rev i storen och lilla kutterstagsfocken för att inte ha för mycket tryck i båten och det går bra. Idag har det lugnat ner sig och det blåser ca 15-20 knop konstant. Vi har haft sällskap av Tiffin som också är en Arcona. Under natten var vi bara 3 distans ifrån varandra. Även den andra Ellen har vi haft kontakt med genom VHF:en.

Dagens sysslor såsom städning, riggcheck och lunch är avklarad. En härlig eftermiddag i solen. Det börjar bli riktigt varmt nu. Det är väl här någonstans man skall ta till höger för att komma till Västindien, då smöret smälter. Tyvärr kan vi inte göra det för vinden kommer där ifrån så vi får vänta lite.

Vänliga hälsningar från en bokläsandet Ellen!

7 kommentarer

  1. Tuffa tag!! Hoppas att ni alla mår bra. Idag fick vi skrapa bilrutorna, frost. I torsdags när vi kom ut till landet plockade vi svamp och igår bollar på golfbanan. Men tidigare i veckan var det 3 dm snö på landet. Nu är det riktigt blött i markerna. Allt är bra här hemma. Bastu och god middag väntar. Mysig middag med Helen i onsdags. Var rädda om er ?

  2. Ja, det blir väl till att gira styrbord i höjd med Cap verde. Där någonstans verkar det blåsa åt rätt håll. Ni pinnar på bra i alla fall. 3:a i klassen och 54:a av ”alla båtar”. Stor kram till er alla

  3. Verkligen struligt väder ni haft hittills…Vi hade nöstan ingen vind och stiltje när det begav sig. En dryg vecka då till Cap Verde och några dygn väster om CV fick vi äntligen fatt i passaden. Håller tummarna för att passaden blir er snart så ni får njuta ordentligt !

  4. Härligt att höra att humöret är fortsatt på topp. 9 båtar som gott in i cap verde o 5 som vänt om och gått till Las Palmas efter en vecka till havs! Önskar er medvind nu!

  5. Toppen att höra att humöret är på topp och likaså läslusten – Babel nästa!,

    Nu kommer passad vindarna ska ni se!,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.