Nya Oceanseglar tidningen har kommit

DSC_0008

Nya tidningen av Oceanseglaren har kommit ut och där alla båtar som åker iväg skriver lite. Här kommer Ellen text.

Drömmen om att segla över Atlanten har jag haft sedan jag var sju år gammal och jag är uppvuxen på en seglebåt sedan jag var tre dagar gammal. Jag heter Peter och är kapten på Ellen och delar drömmen med Jackline som är den egentliga ”kaptenen”.

Vi kastar loss från Wasahamnen den 18 juni för att segla till La Coruna. Där kommer vi lägga upp båten under 13 månader för att därefter vara tjänstlediga i åtta månader för att segla över till Karibien. Vi kommer också att delta i ARC 2017.

Ellen är en Arcona 430 som vi köpte för tre år sedan. Hon har redan seglat 1,5 varv runt jorden med den förra ägaren, så vi brukar skämta om att hon hittar själv. Hon är utrustad för långsegling sedan tidigare men har blivit uppdaterad sedan vi tagit över henne. Bland annat har vi byggt om henne från att ha en ratt till att få två rattar. Även segel och rigg har blivit bytta.

Med på vår resa till Karibien så kommer Lasse och Molle att hänga med. När vi väl är framme så mönstrar de av och vi kommer fortsätta segla i Kariben själva. Ellen kommer att lämnas kvar på Grenada eller Trinidat då vi kommer fatta beslut om framtiden när vi kommer hem igen.

Vi har varit med i avseglargruppen både i år och förra året. Det har varit jättekul att knyta nya kontakter och att kunna dela med sig av erfarenhet, drömmar och orosmoln.

Följ vår resa på www.ellensailing.se

OCEAN

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.