Det går inte alltid som man tänkt sig!

Ett gäng glada skrapare.
Ett gäng glada skrapare.

Tanken var att vi bara skulle slipa av ytan på den befintliga färgen. Vi hade några små släpp av den gamla färgen. Vi provade att skrapa lite vid dessa fläckar och då lossnade all färg direkt. Provade att skrapa lite till och vips så var det en kvadrat borta.

Det hade inte gått att måla på denna färg utan att det lossnat igen, så det vara bara att åka upp till färgaffären och köpa en gäng med skrapor och massa nya fina blad. Lasse och jag han skrapa nästa en sida första dagen medans de andra fixade klart med det påbörjat förra gången. Molle gjorde klart furlexen som är helt bortplockade och han har bytt ett antal kulor och fixat till den. Problemet var att det är lite trångt att få dit några skruvar så syster Gun ringdes in. Helt otrololigt att hon kom ner i ankarboxen. Tur att man har en lite syrra!

På kvällen så var man bra slut i axlar och armar.  Under söndagen och med 8 armar så går det fantastisk fort att skrapa. Hela botten är nu fri från färg, så som jag ville från början. Vi har också hunit slipa 1/4 av botten. Nu vet man vad man skall göra i påsk i alla fall. Så nu blir det en anna strategi för botten färgen där vi kommer gå på kopparbaserat epoxi.

Krävs ordentligt med skydd!
Krävs ordentligt med skydd!
Färdigskrapat!
Färdigskrapat!

4 kommentarer

    1. Det blir nog jättebra!

      Lyllos er att ni kommit iväg. Ja, det måste vara kallt! Vi följer er på AISen. Ha det bra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.