En otroligt kul helg med gänget!

Jackie i solnedgång

 

Nu kan man säga att semestern är slut på riktigt för denna gång. Trots att vi hunnit jobba en vecka så har båten varit kvar på semester i Kalmar. I fredags så flög vi ner till Kalmar för att segla hem. Prognoserna som varit för veckan har verkligen sett positiva ut men ju närmare vi kom så började det komma lite orosmoln.

Lasse och Molle meckade lite medans jag gick till Baltic, Watski butiken i Kalmar som jag måste höja till skyarna. De har varit helt otroligt duktiga och proffsiga som hjälpte till att laga elverket och fixa fram delar som inte fanns i Sverige enligt leverantören. Så det var bara att gå och betala. Jackline gick och handlade med Hans och vi kom iväg vid 17.38.

DSC_0013
Två pojkar som gillar att segla. Hans till vänster och Molle till höger.
DSC_0014
Lasse spanar in Spinnacker och Storen.
DSC_0036
Kolla in en bro, kanske en bro whiskey skulle vara på plats!

Vi hade en helt otrolig fin segling upp genom Kalmar sund med spinnacker. Nästan helt ensamma på fjärden. Basdunket hördes på lång väg från Borgholm, undra vem som spelade där! Vinden höll i sig till halv 4 på morgonen då vi fick stötta med Yalle ett par timmar. Vinden kom tillbaka med ett vindvrid så nu var det dags för Code 0. Rullade på bra och när vi kom i höjd med Nåttarö kom nästa vrid mot NO och det började regna. Vi beslutade oss för att gå in på Utö för de hade lovat mycket regn. Vi hann knappt lägga till så började det regna på tvären och blåsa rejält. Vi bastade och åt en god pasta med köttfärssås med lite Ripasso som toppning. 160 Nm på 24 timmar då somnar man sött.

DSC_0048
Det började regna småspik på lördag eftermiddag.

På söndagen var det återigen sydliga vindar och jättedimma så lite radarnavigering kan inte skada. Vi släppte av Molle, Lasse och Hans i Småängsviken. Jag och Jackie seglade vidare mot Ljusterö där vi blev hämtade av Elin. Vi hann också städa ordentligt och jag meckade igång Watermakern som jag fått reservdelar till. Skönt att den kom igång i alla fall sista dagen av semestern:)

 

2 kommentarer

  1. Ni verkar haft det så himla härligt och varierande, jag är riktigt avundsjuk 🙂 Men om några veckor är det vår tur, som vi längtar. Ha det gott så ses vi kanske i höst på Avseglarträffar. Hälsn. Jeanette

    1. Har ni inte haft semester ännu? eller gick allt åt när ni seglade upp henne! Vi har haft jättetur med vädret, helt rätt att segla ner till Tyskland och Polen, de har haft bättre väder än i Sverige. Kommer ni ner till sensommarträffen med OSK. Då kanske vi syns där så vi får se på pärlan… Annars syns vi i höst.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.