Stillaliggardag i Darlowo

Inseglingsfyren i Swinoujscie
Inseglingsfyren i Swinoujscie

Det var ett tag sedan vi bloggade men det har varit full rulle. Vi seglade från Swinoujscie till Kolberg! Inte särkilt mycket vind men det puffade på en då. Det var ca 30 Nm dit. När vi kom dit så insåg vi att hamnen var mycket trång. Ellen hittade då en liten ficka längst ut med aktern bak. Det innebar att alla andra fick det mycket svårare att komma in. Fördelen var att jag han springa in och prata med hamnkapten om vart vi skulle lägga denna jättekatamaran bland alla båtar. Think Twice fick en plats precis utanför och jag kunde hjälpa Glittra att komma in på en bra plats.

Därefter gick vi från Kolberg till Darlowo där vi har legat stilla idag. Skönt med sovmorgon. En tur på stan. Vaxat ena sidan av båten och pysslat lite. I morgon bär det troligtvis av till Utska och därefter Leba. Sedan får vi se om vi avviker eller fortsätter. Det får väder och vindar avgöra.

DSC_0113
Hamnen i Darlowo.
DSC_0123
Hur mycket folk som helst och mycket tingeltangel. Vi var det första svenksarna på en resturang som vi käkade på.
DSC_0128
De de flesta inte vet är att i Polen så är stränderna milsvida…
DSC_0130
Kapten i Darlowo
DSC_0150
Lite solpaus efter vaxning
DSC_0151
Nya landgången som Wille byggt. Invigning.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.