Muskö – Kalmar med en härlig nattsegling

Härlig morgonstund med vackra molnformationer
Härlig morgonstund med vackra molnformationer

Nu passerar vi Borgholm på väg ner till Kalmar. Det har varit en makalöst fin segling med lagom vindar. Ett tag i går kväll blåste det 11m/s så då fick Ellen bekänna färg. Har varit tokkryss hela vägen ner men vi hade tur när vi slog vid Häradsskär så vred vinden och vi kunde helt blötsligt sträcka och släppa lite på töjen. Loggade 8 knop. Fullmåne och ganska ljust, sådana kvällar vi kan ha i Sverige. Det man kunde hade önksat sig var lite värme.

DSC_0081
Think Twice inklämd av två Arcona 430.
DSC_0101
Think Twice sätter segel.

 

Loupan på väg in på Muskö. På väg Jorden Runt. Andra dagen på turen.
Loupan på väg in på Muskö. På väg Jorden Runt. Andra dagen på turen.

4 kommentarer

  1. Åh vad kul att ni är påväg! Vilket fint väder ni får denna vecka. Jag följer er på Marine Traffic så jag såg att ni lagt till i Kalmar – Fair Winds 🙂 Hälsar Jeanette

    1. Det ser ut att bli bra Jeanette! Vi kommer köra ner mot utklippan i morgon och Bornhom efter det. Därefter väntar Tyskland och Polen. Skall bli kul. Vi är tre OSK båtar. Vi träffade också en av de som åker nästa år som är på väg till Stocksholm och bor i Karlshamn. Vart bär era planer av i sommar?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.