Seaplane Harbour Museum.

Idag börjar Seaplane Harbour festivalen som håller på hela helgen. Det har byggs upp scener och öl och vinfält överallt och det kommer var mycket aktiviteter med uppträdanden samt kappseglingar. Men vi inledde dagen med Museum besök.

Kapten Peter framför ubåten Lembit!

Hangaren är renoverad sedan 2009 och museet är mycket väl värt ett besök. Det är första gången som jag går ner i ubåt och den är väldigt gammal från 1936. Den var också en av de mest framgångsrika ubåtarna och troligtvis den enda kvarlevande från andra världskriget.

Torpedluckorna från Lembit

Man kan tänkas sig förhållandena i en sådan gammal ubåt. Den klarade vara under vattnet i ett dygn men elmotorerna klarade inte så många timmar för full fart framåt.

Manskapets sovhytter längst bak i ubåten
Periskopet
Mycket rör och prylar överallt.

Vi var också ombord på ångisbrytaren Suur Töll som är från 1914. Den tillhörde bland världens mest kraftfulla isbrytare. Isbrytaren är i ett mycket bra skick och man får går runt i alla rum samt komma ner i de två maskinrummen. Klart imponerande.

Skorstenarna från Suur Töll. På kajen syns också alla tält som ställts upp inför festivalen.
Förberedelser inför festivalen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.