Till Barbuda, vilken segling

Efter vi lämnat Torgny och Ewa så åkte vi norrut mot Antigua. Vi hade några dagar i Falmouth där vi träffade Mike och Nancy. Skönt par som seglat mer än de flesta. De var ansvariga för Nirvana under alla år och Mike hade ett varv i Newport.

Idag så seglade vi ut till Barbuda. En av de bästa seglingarna hittils. Lagom vind och 120 grader, perfekt. Halvvägs så blev vi uppropade av Uniqorne, Håkan , Anna – Carin och Morris. Mitt under samtalet så fick de napp och var tvungna att avlsuta. Det visade sig att den som nappat har bitIt av vajern. Kanske man inte vill ha upp en sådan. Håkan informerade om att det här är de bästa fiskevatten som finns och vi slängde in vårt drag.

Stor bitar blir det, Sex stycken tot

Det kan bli lätt stressigt när allt händer samtidigt, segla om en 60 fotare i lä, hade lunchen på spisen och får en tonfisk samtidigt. Vi fick upp den och det blev en riktigt bra fisk till middag. Ropade upp Uniqorne som hade fått en liten mer human makrill eller något.

Barbuda är fint men undrar om de är på rätt väg när de gör all mark privat. Får knappt gå någonstans. Tror att många är där och försöker ta massa mark. Det är lite sådär tycker jag.

Flera kilometer strand
Cool båt det hade på stranden med larvfötter för att ta sig ner, sen fäller man in allt! Wille, det skulle vara något för dig…
Det var den del Squalls västerut idag, men vi klarade oss.
Fått en schysst granne idag. Såg henne i Falmouth Marina.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.