Dominica för andra gången

Onsdagen den 14 mars så seglade vi ner från Gudalope och Basse Terre till Dominica. I Basse Terre träffade vi Indian Summer som vi inte sätt sedan länge. Blev mycket utbyte av olika erfarenheter. Deras äldsta son Hilmer tog dykcertifikat i Carriacou och det får nog bli där som jag tar ett refreshdyk för att komma igång igen. Känns bättre då de pratar Engelska och inte Franska.

När vi kom till Dominica så träffade vi Sea Wind och någon timme efter oss kom Blue Valvet of Shark från England som är med i OCC. Vi hade alla på en Sundowner på Ellen. Kul att träffas igen. Sist var på Gran Canaria. Vi tipsade om att åka upp på Indian River tidigt på morgonen, vilket de gjorde med hjälp av Edisson.

På kvällen var vi hos Reg och Nicky på sundowner och då bestämde vi att vi skulle ta en hajk till Dominica största vattenfall. 60 minuters vandring åt ett håll och tillbaka. Sea Wind skulle fara vidare så det blev vi fyra. Reg och Nicky träffade 2001 när de var helikopterpiloter i Afghanistan. Nu har det bott på båten i fem år och har seglat över nu i December.

Det är mycket grönare nu i Dominica än för 1 månad sedan.
Så här heter vattenfallet, jag och namn så det är bäst att fota av.
Det är väldigt upp och ner för att komma till vattenfallet.
Nicky i vadartagen
Gäller att inte bli blöt
Selfie med alla. Skönt att vara själva här.
Jacklines önskan om att bada i vattenfall. Detta är 286 fot högt.
286 fot högt vattenfall, tur att det har en avsats mellan annars hade det varit farligt.
Underifrån

Efter vi hade kommit tillbaka från vattenfallet så åkte vi och åt lunch i Roseau på en lokal resturang. Kanonbra. Därefter så skulle vi åka och bada i varma källor. När vi kom fram så var vår naturman helt oförstående att det var för varmt i källan. Han hade åkt till stan med 90 gradigt vatten stå och rinna hela dagen. Vi fick tillslut låna hans granne för att kunna doppa oss. Sköna lirare dessa rastaman.

Källan för allt vatten. Hett som tusan.
Fin liten blomma
Reg har en diskussion med vår Rastaman om graderna i poolen. Han gick bara runt och drack Rom med sin Hasch skjorta.
Härligt med riktigt spa
Äntligen en källa att kunna gå in i.
Reg äntrar poolen
Efter allt badande så tog vi en tur genom Roseau och upp på höjderna. Det var fint i Roseau även om det är en stor stad med många fabriker och hamnar.

Vi önskar Reg och Nicky på Blue Valvet of Shark en härlig segling med massor av äventyr. Deras väg är snart upp mot USA och kanske Canada för att nästa år vända ner till Västindien igen. De kommer nog segla hela varvet runt och det sköna med dem är att de har ingen stress.

2 kommentarer

  1. Så härligt ni haft det på Dominica, särskilt badet i vattenfallet och i varma källan. Kul att sammanstråla med era vänner både här och där på middagar och sundowners och utflykter <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.