La Gomera, vilken ö!

Nu var det ett tags sedan jag skrev något och kommentarerna haglar att man vill ha mer, och det glädjer mig såklart. Efter vi sett alla valar så kom vi till La Gomera och som vid hamnen innan så tar vi upp en tonfisk såklart. Det blir den sjunde för oss. Som vanligt en fin grillning. Efter vi lagt till tog vi en tur på stan och fick varsin fin Sangria.

Mycket bra Sangria

Vi fick sällskap med Engla över till La Gomera. Vi tränade lite kryss igen vilket var kul. Fin balans i båten och vi gick både högt och fort. Kes ville gärna inte prata om fart men han har ett hemligt vapen, undrar när vi kan avväpna honom och Anne.

Trevligt med Engla som grannar. En Swan 42.

Vi hyrde en bil på ön för att åka runt. Det är en mycket fin ö som är lite grönare än de andra men grönast är La Palma, mer om det kommer i morgon.

En av våra mål var att komma upp till urskogen som är som en djungel högst upp. Däruppe är det nästan alltid moln och det är fuktigt så det växer mycket, riktigt häftigt och trolskt.

På vägen upp stannade vi vid en källa där man skall man dricka från en kärleksbrunn. Viktigt är att udda är för män och jämna för kvinnor. Vi sparade två flaskor så får vi se vad som händer.

Kärlekskällan.

 

Kort från urskogen innan vi gick från drönaren.
På väg in i skogen, som ni ser så var det svalt där uppe.
Man ser inte mycket med så mycket moln.
Magiskt fint ljus!

Det växte mycket mossa på stammarna där uppe och det var riktigt snårigt.

Vi åt lunch nere i Valle Gran Rey som syns längst ner. Det är verkligen serpentinvägar ner dit. Här var jag förut när jag tog mitt fartyg 8 bevis på fartyget Älvan.

Valle gran rey.
På vägen ner så ser man gamla odlingsterrasser, undra hur många som ramlat ner.
Vissa delar ser nästan ut som Gran Canyon inbillar man sig som inte varit där.
På väg ner mot marinan i San Sebastian.

På det hela var vi här i tre nätter och det var helt fantastiskt, hit blir nog en tur till. Anders skall flyga hem på onsdag så vi seglade över på måndagen för att spela lite golf på tisdagen och så åkte Anders hem på onsdag morgon. Och på fredag kommer Molle och då blir vi fulltaliga.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.