Dygn 14, Glad Advent!

Då har det gått fjorton dagar sedan vi startade. Många reflektioner man kan göra så här på havet. En hade vi i natt vid 03,30 då vi efter seglat 1800Nm hade en väjningsituation då vi var tvungna på stora Atlanten väja för den andra Ellen (Najad 460) med Göran och besättning. Helt otroligt märkligt att vi bara var ca 30 meter från varandra. Vi har kunnat kommunicerat vid ett antal gånger vilket är trevligt. Ikväll kommer vi gå in i nästa fas som innebär att vi kommer ha under 1000NM kvar. Tyvärr har vi hamnat i ett mellanläge där vi ser att våra konkurrenter som har gått mer söderöver har mycket mer vind och seglat ifrån oss, så vår strategi har inte riktigt slagit in ännu. Vi får ser vad som händer framöver. Vi har nu haft två dygn med ganska lite blåst. På tisdag ser det ut att öka rejält och det kan nog vara lite skönt nu.

Idag har Jackie julpyntat båten med kulor och kulörta lyktor, vi har lyssnat på Kongliga Teknologkören som sjunger julsånger och druckit lite glögg. Så även vi på havet firar advent.

Strax innan lunch tog Molle upp en ny Maui Maui som Jackie gjorde en gudomlig lunch av.

4 kommentarer

  1. Glad advent. Skönt att hörs att Jackie julpyntat båten. Vi har gått loss på lussebullar och har nu rimstuga. Många kramar. Anna

  2. Glad advent på er! Det är så kul att följa er atlantsegling och läsa ”dagboken”. Helt otroligt att ni gick på kk med Göran…När vi korsade A tillsammans fick vi väja 3 ggr för fartyg och fiskebåtar på natten.
    En märklig känsla mitt på oceanen. Kan ni hälsa Göran från mig om ni har kontakt ? Ha en fortsatt fin segling och mera vind!
    Hälsningar Anders ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.