Cascais är en riktig pärla.

Inte trodde jag att vi skulle ligga stilla så länge som vi gjort. Det har i och för sig göra med att vi väntat på nya batterier som beställdes i måndags från EnterNaval. De har varit mycket hjälpsamma men vi har varit på nålar för om batterierna skall komma i tid. Vi skulle gått i morse men nu blir det i morgon bitti.

Cascais är en helt underbar ort utanför Lissabon. Mycket folk och mycket turister. Hamnen är superfin med många möjligheter att få hjälp med allt möjligt.

På tisdagen tog vi tåget in till Lissabon och var riktiga turister. Köpte åkband på spårvägen som visade oss runt där. Fint men mycket graffitti, typ som i Berlin. Kanske något för huvudstäder… Det var hopponhoppoff så det var bara att köra runt.

Jackie åker spårvagn.

 

Lasse undrar vart vi skall?

Lissabon är som San Fransico, de har en bro liknar Golen Gate och spårvagnar om vart annat. Det är väldigt kuperat i Lissabon.

Spårvägen för att komma i olika höjdskillnader.

När vi tagit spårvägen ner kom vi till huvudgatan och där var det bilutställning så allt var avspärrat. Fanns hur många bilar som helst. Micke Edslöv skulle gå i spinn! Här fanns allt men MB är ju ändå favorit!

Drömbilen?

Fin gågata som huvudgata i Lissabon med massor av säljställen. Kork är Portugals favoritträd. De gör allt från Jackor till plånböcker och allt i kort. Coolt som sjutton.

En liten pol mitt i huvudstritan.

Vi hyrde cyklar igår för att ta oss norrut. Vi cyklade till till Guincho som är en av Europas bästa surfständer. Rekordet från att någon har surfat är på en våg som är 23,8 meter hög och var i Nazare som är strax ovanför. Sjukt höga vågor trots att det inte blåser något. Det kanske är 2-3 sekundmeter men vågorna är nog 2-4 meter höga och bryter mycket.

Tävling för kvinnor på surfbeachen.

Det var ganska obegripligt vad de gjorde men det var en speaker som ropade ut vad de skulle göra och vilka poäng som krävdes. Lite tråkigt när man inte förstår, är som att se färg torka eller att se Baseboll. Kanske är så för de som inte förstår segling också. Krävs bra paketering för att bli intressant som man gjort med Americas Cup. Kanske blev bra i TV.

Fullt pådrag på stranden. Helt okej jobb att stå på stranden och filma.

Hela stranden var avlyst så vi cyklade till grann beachen. Skön dimma som kommer från vågorna.

Vi dricker vatten med.
Vi tog en tunasandwich vid sanddynerna.

Skönt liten hak med servering. Vilka fina cykelvägar det har här och även för promenad. Cascais kan verkligen rekommenderas.

På vägen tillbaka cyklade vi förbi grottorna utanför Cascais

Jackie kollar ut över havet.
Fina formationer på bergen med massor av grottor.
Dåligt hamn att angöra. Kan vara lite strömt.
På vägen ner mot Cascais. Härlig segling där vi gick ganska långt ut för att inte segla på alla fiskeredskap.
Härlig solnedgång över Atlanten.

Det har varit lite av ett Svenskläger här under en tid. Idag kom två nya svenska båtar till Cascais. Vi drar vidare mot Sines i morgon för att på söndag segla till Lagos. Förhoppningsvis så är min brorsdotter kvar där så vi kan ta en middag ihop. På måndag är det in till varv igen för att få hjälp med Watermakern.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.