Sista utposten i Spanien blev Baiona, därefter har vi gått till Portugal.

Efter helt underbara dagar på Isla Cies så seglade vi ner mot Baiona. Som vanligt ingen vind men vi hade i alla fall medvind. Vi kom in till Baiona på tidig eftermiddag vilket var planen. Vi har haft ett vattenläckage på sötvatten så vi bestämde oss för att riva bort alla durkar och bord för att se om vi kunde hitta några rännilar. Vi hittade två fel, en var kökskranen där anslutningarna inte var okej åtdragna. Det andra verkliga orsaken var att ett T-rör hade gått av bakom varmvattenberedaren och där sprutade det en hel del.

Skönt var det att torka ur båten och låta allt få torka medan vi tog en tur på stan. Denna dag så var det ett Triatlon som gick med start i hamnen och där man började med simning i motströms. De sista deltagarna hade det riktigt jobbigt in mot mål.

Sista man mot mål. Trött och med en jäkla motström.

Inte för att vara taskig är det jag har ett foto på den sista men det var då vi gick in mot staden…

Baiona är en mycket trevlig liten stad, skulle nog säga att det är den bästa hittills men och den dyraste iaf vad gäller hamnavgifter. Tur att man är med i OCC och kan få 25% rabatt.

Vi tog en tur runt borgen som omger hamnen och det var en mycket trevlig liten tur. Det finns en yttre väg och en inre väg. Vi valde den runt muren.

Jätte fin mur runt borgen.
Lasse och Jackie
Fin utsikt till Isla Cies.

Det finns väldigt fina växter runt borgen. Bland annat finns något barrträd med barr som är nästa 40 cm långa. Ser helt konstigt ut men de är jättefina. Vi hittade också limeträd och det fanns faktiskt en gren som fallit ner och då plockade vi några lime för att ha till GT:n, smakade mycket bra.

Långa barrar

 

I hamnen ligger också Columbus skepp, i alla fall en replika. Det var hit som Columbus återvände efter det han hittat Västindien. Jag tror nog att skeppet var lite större som han seglade men vem vet.

Columbus skepp!
Fin borg runt Baiona.

Vi låg kvar i Baiona i två dagar. Både Ellen (Najaden) och Olivia kom dit igår. Ellen gick idag till Porto och vi gick till Viano de Castelo. Vilket innebär att vi har anlänt till Portugal.

Portugals flagga hissas!

Vi ligger utanför hamnen på anläggningsbryggan. Kanske inte det charmigaste stället men hamnkapten ville inte ha in oss i hamnen då det blir jobbigt med broöppning och att vi går lite för djupt. Tror inte riktigt på det för här ute är det fullt med många båtar. Han orkar nog inte öppna bron helt enkelt.

Vattnet går att dricka men vinet är godare, så vi tog en tur på stan för att prova. Det är jättefin stad men det är en viss skillnad på Spanien och Portugal, förutom språket så klart. Mycket mer textil och små affärer finns det.

Paraplygatan, fint konstverk
Julpyntet är uppe!

I morgon bär det av mot Porto där vi kommer stanna några dagar. Fortfarande kryss!

 

10 kommentarer

  1. Men vad kul! Det var triathlon när vi var i Baiona den 16 september förra året också 🙂 Kul också med paraplyinstallationerna och på senare tid har vi sett dem på flera platser och senast i Odense. I Viano de Castelo låg vi också vid anläggningsbryggan 🙂 men det funkade fint i alla fall en natt och nu har ni underbara Porto att upptäcka. Nu ska jag kurera min dunderförkylning så får ni ha det så gott!!

    1. Krya på dig. Det rycker bra i tamparna när tidvattnet kommer och går! Ser fram mot Porto dit vi går idag.

  2. Sorry to say, men Pinta var det största av skeppen (om jag inte minns fel), och den är i naturlig storlek och det finns en film på vår blogg om Pinta 🙂

  3. Härligt att ni ser ut att må bra och ha det bra, Cool bild med alla paraplyer! Kramar från regnigt Stockholm och från kattskrället

    1. Vi har det jättebra i Portugalien. I morgon seglar vi ner till Cascais. Vad är det med kattskrället då?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.