Premiärturen från Öregrund

Start från Öregrund

Då var vi äntligen igång igen! I helgen så seglade vi ner Ellen från sin hemmahamn över vintern ner till Hundudden. Fredagen bjöd inte på någon blåst så det blev att tuffa motor ner till Grisslehamns yttrehamn. Som vanligt när vi är där så är vi själva. Kanske beror det på att vi är där sent på hösten och tidigt på våren. Fredagkväll bjöd som vanligt på lite räkor till Xanders förtjusning

Xander är nöjd med att ligga på svaj!

Lördagens väder var inte så mycket bättre vad gäller vind i alla fall men fint väder var det. Blev en del motorgång igen ner till Kappelskär där vinden kom och vi kunde sträcka ut. Underbart är bara förnamnet. Vi var i valet och kvalet vart vi skulle gå men det blev svaj i Lådna. Kul att prova på att använda den inbyggda ankarvakten. Den funkade väldigt bra tycker jag.

Vi har nu uppdaterat med nya instrument och nya plottrar. Funkar väldigt bra tycker jag även om jag tror att Lighthouse 4.0 har lite att uppdatera. Det ända som inte var okej var den trådlösa VHF:en som tappade kontakten med HUB:en vid 8 tillfällen. Tymar kommer få ett samtal i morgon.

Axiom+ 12 tummare där du kan styra autopiloten direkt på skärmen, underbart!
Du väljjer vad du vill se

Söndagens prognos var inte rolig tidigare i veckan men det blev en riktigt fin dag och härlig segling. Kom in till Hundudden vid 13.45. Många båtar har åkt i sjön i veckan. Ser redan fram mot nästa helg som blir i vänners goda lag i Sandhamn.

Jackline på halvvind!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.