Öland och Kalmar

Vi fortsatte efter Harstena ner till Bokö. Ganska kort bit men kände att det var dags att röra oss. Det var lite väl mycket båtar där. På Mörkö så var det inte många båtar, vilket var skönt.

Efter Mörkö så kryssade vi ut på havet och hade en makalös fin krysstag med varmt väder och lagom med vind. Vi seglade ner till Västervik. I Västervik hade de byggt väldigt fint fast de var inte klara riktigt med nya hamnen som det var tänkt i och med Corona. Det kommer nog bli helt fantastiskt när allt blir klart. Vi åt en mycket god middag på Smugglaren, supergott! Var kvar en dag i Västervik för att bunkra lite på gröna skylten och på Hemköp.

Xeläns af Vindö

Vi träffade Xeläns af Vindö (fd Blådåren) i Västervik och de vill race lite ute på havet. Lite orättvist men de har bra fart i 465:an. De blev också medlemmar i Sarc.

Xander gillar att segla

Från Västervik seglade vi ner till Öland och till Sandvik. Ingen bra hamn att ligga i när det blåser väst eller Nordväst. Guppigt som tusan och vi fick lägga om båten några gånger innan det slutade rycka i båten. I Sandvik har det också en mycket fin lite gatukrog med fisk där även kungabarnen brukar hämta mat.

Piren i Sandvik
Hovleverantören i Sandvik

Efter Sandvik seglade vi ner till Kalmar och ligger nu utanpå Shaddock, våra kompisar från OSK. Niklas och Sofie kom på middag vilket var mycket trevligt. Blev mycket snack och trevligt.

Gamla chunten som nu är utbytt!

Idag är det min födelsedag och får tacka för att grattis man får från alla håll. Har meckat lite båt idag för vi har haft problem med att batteribanken inte visat rätt % tal i displayen. Ringde till Mastervolt som trodde det var chunten som var galen. Jag och Stefan tog deras Bromton cyklar och cyklade till Thermoprodukter som hade en ny hemma. Monterade den nya och vips så fick vi rätt värden. Känns skönt då vi brottats med detta problem länge. Måste säga att Martin på Mastervolt var väldigt hjälpsam, tack för det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.