Då var alla delar av utsjöskepparen klar!

Idag var det sista provet av tre avklarat. Nu kanske man kan kalla sig båtmekaniker, i alla fall så har jag klarat det teoretiska provet med full pott.

Konstigt så var det bara tre från kursen som gjorde provet och alla var från Ellens besättning, dock så saknade vi en. Hans vart tog du vägen?

PUH! Utsjöskepparen avklarad.

Stön och stånk. Idag klarade jag Utsjöskepparexamen, men det var på fisens mossor… Snacka om att räkna fram och tillbaka på sekundärhamnar, tider, högvatten, lågvatten, strömmar hit och dit. Det var en hel del som man borde känt till och kunnat, men jag hade inte lagt något fokus på det. Har nog aldrig varit med om att två timmar har gått så fort. Kanalintyget blev klart förra veckan så nu är det bara Båtmekaniker kvar nästa tisdag. Puh igen.

Livflotteövning i Åkersberga

Ytterligare en nyttig övning med Oceanseglingsklubben. Denna gång handlade om att kunna hantera en nödsituation och kunna hantera livflotten. Har haft livflotte i många år men aldrig använt den, vilket är bra i och för sig. Men om något händer vad gör man då och hur ser det ut inne i flotten. Hur tar man sig upp?

Många svar fick vi idag. Man skall dock komma ihåg att det är basäng med inga vågor. Hur svårt blir det i 4 meters vågor? Säkert betydligt värre, men man har nog lite adrenalinpålsag då. Det här borda alla göra som seglar på våra hav, även för de som bara seglar i Östersjön. Linan som gick från botten på flotten som man kunde dra sig upp med var perfekt att tas sig upp med.

Bra också att man får tips om hur man tar upp en medvetslös person med hjälp av tepåse metoden. Det funkade ju riktigt bra, se slutet av filmen (kommer snart när jag har kommit på hur man gör med WordPress).

DCIM100GOPRO
Det ser ut att vara kallt, men Hans, det är 27 grader…
DCIM100GOPRO
Skulle vara bra med grenband!

 

Molle väst funkade!
Molle väst funkade!

 

Båtmekanikerkurs på Ingarö.

Har varit på båtmekaniker kurs på Ingarö med Lasse, Molle och Hans. Har aldrig varit med om ett ställe med så mycket prylar överallt. Högt och lågt, skulle inte var kul att vara granne. Vi har dock lärt oss massor av nya saker om varför båtar sjunker. Allt måste lösas så man inte dör var budskapet. Har nog aldrig garvat så mycket under en kurs. Måste nu läsa 50 sidor innan kursen fortsätter i morgon.

Avslutade kvällen med middag med vännerna som skall segla med deras vackra fruar. Mycket trevligt kväll med mycket seglingssnack.

Vad med grejor
Vad med grejor
Oj, oj snart dör vi
Oj, oj snart dör vi

Nu skall det sys och gipsas!

Fortsättning av Oceanseglingskursen var idag. Del 2 av Nina och Pers utbildning om sjukvård ombord. Denna gången var det mer “handson” så att säga. Vi fick träna på att gipsa armar, fingrar etc. Lasse ( som gör sig mest illa) fick vara försökskanin. Andra stationen fick vi lära oss sy och sätta kateter, Lasse slapp dock vara försökskanin. Mycket givande som avslutades med muntlig tentamen.

(null)
Molle är koncentrerad för att lägga stygn.

 

 

Laqse är helgipsad!
Laqse är helgipsad!