La Palma, ön längst västerut.

När vi lämnat Anders så seglade vi direkt till La Palma och till huvudstaden som heter Santa Cruz. Första dygnet gick bra att ligga i hamnen men dag två gungade det alldeles förfärligt. Vi träffade en fransman som legat här ett tag och förra veckan hade han ramlat ur sängen för det gungade så förfärligt. Hamnen kan inte rekommenderas förrän i december då slussarna skall vara klara. De höll på att bygga på dem nu och när det är klart så blir det nog bra. Staden i sig är väldigt fin och vi gick på Sjöfartsmuseet.

Molle skulle flyga till La Palma och vi ville flytta oss därifrån till Marina Tazacorte som ligger på västsidan. Hasse hyrde en bil och väntade in Molle och jag, Jackie och Lasse seglade runt båten. Det blåste bra och vi fick en fin segling. Igår åkte vi runt upp till högsta toppen och vandrade lite. Det ligger på 2130 meters höjd så det var en riktig serpentinväg upp. Bilen fick jobba hårt uppför.

Högsta punkten på La Palma

[Spider_Video_Player id=”9″]

 

Jackie på promenad med utsikt i kratern. Bilden tagen med drönaren.
Liten vattenpaus och lite nötter.
Inte mycket till räcken här inte.
Det är väldigt brant ner i kratern.
Fantastisk utsikt
Påminner lite om kinesiska muren fast att muren fattas.
Astronomicentrum där det högra är ett nordiskt center.

La Palma är tydligen det optimala stället för att se på stjärnor. Finns inget ljus som stör när man skall kolla. Passe, det kanske är ett ställe för dig. Jätteanläggningar längs bergsluttningen upp mot högsta toppen. Man undrar hur de fått upp allt byggmaterial hit med tanke på hur vägarna ser ut.

Jackie kollar vandringslederna.

I och med att jag har haft lite ont i halsen så beslutade vi att alla utom jag skulle vandra till ett ställe dit man kom med bil. Jag körde och alla andra klättrade för det var tydligen lite mer än en vandringsled.

Jag, Lasse och Molle.
Området är gigantiskt stort.
Rakt ner mot oändligheten.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.