Valar i massor!

Det vi hoppades på var att få se valar när vi går mellan La Gomera och Teneriffa, men att vi skulle få se så många och på så nära håll hade man inte trott. Det var säkert ca 10 stycken olika valar. Runt fem stycken var bara en meter från båten och de simmade under oss. Vilken otrolig upplevelse. Valsorten är troligtvis Short-finned Pilot Whales som skall finnas här. Här kommer iaf lite bilder.

Moby Dick är i farten.
De kommer närmare och närmare
Vi såg nog val igår med men fattade inte då att det var det.
Det sprutar på bra från dem.
Nu är det nära
Bara en meter ifrån
Och så simmar vi under båten.
Hejdå och på återseende.

4 kommentarer

    1. Hallå Christian, kul att få dig även på detta media. Vi har det så bra som det bara går, kul i besättningen, härlig och nyttig mat, varma bad, fin segling och underbara hamnar. Vi hörs snart igen.
      //Hasse

  1. Oj, storfiske på video ända fram till gamla Hufvudsta! Tur ni inte fick någon av valarna på kroken…Det hade säkert inte räckt med den där ginskvätten att göra den medgörlig! Här hemma avnjöt vi surströmming igår men det gör er väl knappast avundsjuka och ni har nog ingen burk ombord heller..
    Många hälsningar i härligt höstväder till er alla från Mo-Max / =svärmis

    1. Tack för din hälsning Monica! Vi är, som tidigare skrivits, i La Gomera. Mycket fin hamm och vi liger minst fyra svenska båtar intill varandra. Vi har haft en helt underbrar kryss som ledde oss fram hit. Att kryssa i ljuma vindar och veta att ni, häromdagen, flick skrapa era bilrutor är en speciell känsla. Vi kan väl säga att det var lite kallt i natt, ca 23 grader mot närmare trettio som det varit hela min första vecka. Här är det så fint så att vi stannar ett par dagar. Vi alla hälsar till Momax. //Hans

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.