Turistande i Lanzarote!

I fredags så var vi riktiga turister på Lanzarote. Vi hyrde en Fiat 500 och åkte runt på ön. Vi började med att åka till nationalparken som var ett riktigt vulkanområde. Det heter Timanfaya. Där åkte man runt med buss uppe bland kratrarna. Strax under marken är det supervarmt. Känns nästan lite overkligt.

Ringlande vägar runt nationalparken.
En av många kratrar.
Det är allt från sten till mattor av lava. Är verkligen som ett månlandskap.
Från en källa som är 6 meter djup kommer det värme som är 300 grader varmt. Här grillar man kyckling.

Efter vi varit på nationalparken så åkte vi längst norrut och tittade på utsikten. Det var väldigt högt och med en mäktig utsikt. Isla Graciosa ser man bra härifrån och man ser ankringsviken där vi låg för ett par dagar sedan.

Isla Graciosa och ankringsviken.
Hela besättningen samlad (förutom Molle). Konstigt när man lånar ut kameran så blir benen kapade.

Efter besöket på norra delen så passade vi på att käka lunch på en liten lokal restaurang. Vi körde lite Tapas som vi brukar. Gott och prisvärt.

Lunchhaket

Sedan åkte vi ner till en grotta som heter Cueva de los Verdes. Det är en lavagrotta och är hela 7 km lång och mynnar ut under havet. Endast 1 km är öppen för att vandra i. Riktig turistfälla men ändå väldigt trevligt.

Tur att det är ljussatt annars hade det nog inte blivit några bilder.
Oändligt djup i grottan och man går på smala gångar.

Efter grottorna så skulle vi göra ett besök på en vingård. I och med att vi hade svårt att bestämma oss vart vi skulle åka så bestämdes att på den 4:e gården skall vi stanna och då blev det Bodega La Querencia. Inte någon höjdare men vi provade i alla fall. Det är mycket konstigt att de kan få druvor att växa i dessa klimat men de bygger upp som vallar av stenar som de skyddas och i små gropar.

Vinprovning på en liten Bodega.
Annorlunda sätt att odla vin på.

Som avslutning så kunde vi inte hålla oss från att åka lite gokart på Europas längsta bana. Kul inslag och det var ingen trängsel iaf.

Lasse hade snabbaste tiden med några hundradelar.

Igår så gick vi ner till sydspetsen och Playa Papagayo för att bada och snorkla lite. Väldigt klart vatten och mysigt på alla sätt. När vi kändes oss klara gick vi till Marina Rubicon.

Selfi under vatten
Jackie ville inte ta på sig cyklopet innan hon hittat någon gul bikini.
Ellen på svaj i bakgrunden.

 

En kommentar

  1. Fanatiskt fina bilder. Nu har ni verkligen varit riktiga turister och sett och upplevt mycket kul 🙂 Selfibilden på dig Peter blev ju jättebra. Åkte du också gokart Jackline?
    Vackra höstdagar på landet med härliga färger, mycket svamp, ingen lyckad jakt för Wille, skitjakt nästa helg igen. Ha det så gott allihopa Puss och kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »