Översegling till Canary Island och Isla Graciosa

I torsdag seglade vi från Lagos efter allt mecka med att få i ordning på alla delar som skulle komma till Watermaker. Den har nu funkat och det var pumpen som var kaputt. Vi har nog gjort ca 180 liter vatten på överfarten och det känns tryckt.

Vi har haft en otrolig bra segling över och strategin att gå SW mot Madeira var nog helt rätt. Vi hade bra vindar men vi visste också att på söndag skulle det ta slut. Det har sett ut som vinden är borta ett tag, men den kommer nog tillbaka.

White Pearl hängde med ett tag och vi hade radiokontakt nästan hela torsdagen.
Kapten är lite sammanbiten vid utfart från Lagos i lågvatten.

När vi lämnade Lagos visste vi att vi var tvungna att gå för motor i ett par timmar innan vi nåddes av vinden ute på Atlanten. Det tog ungefär 3,5 timme innan vi kunde hissa. Blåste lagom och vi hissade Code1. Mycket skön segling.

Code 1 segling när vi kommit ut en bit.
Mitt ute på havet fick vi besök av en pippi.

Mycket om denna översegling handlar om fisket. Det började med att Jackie fick upp en guldmakrill, iaf vad vi tror. Vi skulle nog behöva en fiskebok som beskriver fiskar i dessa vatten.

Jackie fångar sin guldmakrill och Lasse är där med Vodkan.
Så här såg den ut innan den fick vodka.
Jackie tycker man skall pussa alla fiskar man fångar. Det gjorde Simon som liten och det skall vi tydligen fortsätta med.
Nu är det min tur och det är något stort på kroken, tyvärr släppte denna best.

På söndagen när vinden försvunnit så var fisket på topp. Två tappade fiskar på morgonen men från lunch var det helt galet. Jag fick upp min första tonfisk och det blev en tonfisk lunch med sallad. Mycket gott.

Tonfisk, lagom för tre
Lasse är sugen på lunch. Vi festade på varsin Super Bock också.
Går inte av för hackor.
Sedan var det Lasses tur att ta upp en tonfisk igen. Samma storlek ungefär.
Lite ryckningar också. Ser ni havet ligger som en spegel.
Att hänga upp fenor betyder tur, vad vi hört.
Dags att byta land från Portugal till Spanien.

Klockan 02.20 kom vi fram till Isla Graciosa som är en ö utanför Lanzarotes Nordkust. Är ett naturreservat och det krävs tillstånd för att få ligga här. Det fick vi när vi seglade in och fick mobiltäckning. Det var helt galet med båtar när vi kom in här och man såg ingenting. Men det gick bra och vi tog varsin Whisky innan sängdags. Glada och upprymda över haft en sådan fantastisk översegling.

Vy från första etappen.

Vi hade lite sovmorgon i morse, vaknade tog ett morgondopp, skönt med 23 grader i vattnet. Vi städa sedan båten och gjorde den fin, samt blåste upp dingen. Motor startade så fint men dog sedan. Troligtvis är det tändspolen som gått sönder. Får ingen gnista. Men det går alltid att rå. Vi bestämde oss för att bestiga vulkanen precis ovanför ankringsplaten och det var en pärs. 266 meter nästan rakt upp.

Vi skall upp för vulkanen.
Det finns en annan ankringsvik också och även den är fin.
Anakarplatsen på nivå två
Högst uppe på vulkanen. På andra sidan ser man Lanzarote
En tokig fransman slänger sig ut för stupet.
Han kom ner iaf och vi såg honom gå med fallskärmen senare så allt har gått bra. Härlig vy iaf.
Vackert så det förslår men det växer inget här.
Riktigt brant var det. Jackie fick träna på slalomtaktiken här. Tyngden på dalskidan älskling.
Muttret har det bra.

7 kommentarer

  1. Vackra bilder! Kan trösta er med att här hällregnar det! Mörkt är det också. Kom precis hem från Anders och Lisa som bjöd på carbonara. Gott och mysigt! Otroligt ändå att tiden går så fort! Glöm inte att njuta av allt ni får uppleva! Kram och vet att middagen blir god för den skickade Lasse kort på?

  2. Vilka fantatiska dagar ni har haft till Isla Graciosa och mycket fisk på kroken. Fina bilder. Skönt med bergsklättring och få röra på benen. Vi är kvar i stan, många aktiviteter men i morgon efter jobbet eller på onsdag åker vi ut till landet. Jakt på torsdag. Det har regnat massor på östkusten. Värst i Gävle, 54 millimeter under 24 timmar; och mer ska det regna. Klass 1 varning runt Gävle och Uppland.
    Hans har varit här i dag och din klocka är levererad till honom ? kram till er alla

    1. Jaha, är det Älgjakten som drar igång på torsdag. Kul och vad bra det har med många nya torn. Låter inte roligt med klass1 varning. Här är det inga varningar alls just nu, bara sol och skönt. Vad bra att Hans har med sig den. Skall bli kul att se om den funkar denna gång.

  3. Roligt att fälja Er hoppas inget mer går sönder. Ha det bra. Här börjar temperaturen krypa neråt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.