Jackline 51.

Leg.sjuksköterska och arbetar på Arytmikliniken vid Danderyds sjukhus. Har jobbat med rytmrubbningar sedan 98.

Har två ”barn” som heter Amanda och Simon men de är ganska stora nu, 21 och 20 år gamla. Amanda har flyttat hemifrån och pluggar ekonomi på Stockholms Universitet. Simon åker på lördag till Australien för att jobba på en vingård. Få se när han kommer hem!

Jackline i New York
Jackline i New York

Har inte mycket till båtvana, gick knappt ut på bryggan förut, men det har gått över och ser fram emot seglingen till Karibien. Innan vi köpte Ellen så var jag och hälsade på Pelle och Ulla i Loupan som är en likadan båt och där kände jag mig trygg. Bara jag får ha mina Morris tapeter och Farfars tavla så går det nog bra.

 

 

 

Peter 53.

AB Trav och Galopp (ATG) jobbar jag på som ansvarig för våra Partners, d.v.s andra affärer som inte har med spel att göra. Har jobbat på ATG sedan 91.

Var tre dagar gammal när mina föräldrar tog med mig på deras segelbåt som var en Laurinkoster. Började segla optimist vid 7 års ålder på UKF i Uppsala. Köpte en Stortriss när jag var 15 som jag seglade med mina kusiner. Därefter har det blivit Maxi 84, Scanmar 33 och sedan en Arcona 321 R. Med Scanmaren och Arconan har det blivit många Gotland Runt (12 tror jag).

Time Square
Time Square

Tog en paus från seglingen när barnen kom, Elin och Tobias som nu börjar även de bli gamla. Elin är 18 och Tobias 16. Jag och min kompis Lasse fuskade några år med att segla 606, vilket var kul.

Har haft en dröm sedan jag var ca 8 år att få korsa Atlanten. Nu börjar det närma sig att det skall få ske. Bäst att göra det medan man har hälsan i ordning.

 

Lasse ”Muttret” 54

Lasse har sedan första dagen jag pratade om att segla över Atlanten sagt att han skall med, hela vägen från Stockholm. Lasse är egenföretagare och så klart det är tufft att få ihop allt. Lasse kör som vanligt in i kaklet och kommer vara med hela vägen till Karibien. Där hoppar han av direkt efter nyår. Lasse har varit till stor hjälp med att fixa båten, bygga om båten o.s.v. Det inte Lasse kan är inte värt att kunna. Dessutom är han stark som en björn. Lasse och jag har seglat ihop i massor av år och vi har även haft en 606:a ihop som vi kappseglat med. Ett antal Gotland Runt har det blivit.

 

Hans (okänd ålder)

Hans är svåger med Lasse och är uppvuxen på segelbåt. Hans och och Carloline har länge seglat Arconabåtar men har nu sålt den med tanke på att Hans skall segla med oss. Hans kommer boka en enkelbiljett till Frankrike där han skall fira semester med familjen och tar tåg eller flyg ner till Portugal och hoppar på i början av oktober. Hans kommer vara med från Portugal ner mot Lanzarote och vidare över Atlanten. Det är kul att man kan inspirera tunga gubbar som tycker ens engagemang är bra.

 

Moltas 49

Molle är klippan på båtel och NMEA. En riktig envis general som är helt överlägsen på datorer och kopplingar fram och tillbaka. Det behövs verkligen. När vi byggde om Ellen så ritade Moltas upp hela kopplingsschemat. Det var så avancerat så till och med CTV Service inte begrep. Moltas har seglat mycket men även han och Pia har sålt båten och köpt ett sommarhus istället. Moltas och jag har transportseglat Arconabåtar ihop och vi hade en tuff segling från Ellös till Gustavsberg när Arcona 410:an var ny. Det glömmer jag aldrig. Moltas kommer flyga ner till Teneriffa för att checka ombord på Ellen och segla över Atlanten. När vi kommer fram har han hyrt en båt med familjen så vi kan segla ihop ett par veckor.