Amsterdam i två skepnader

IMG_5256
Infarten till Sixhaven är väldigt smal och hamnen väldigt trång

Vi kom till Amsterdam igår fredag. Som vanligt har det blåst och regnat som tusan. Vi gick in mot Amsterdam på eftermiddagen. Hittade en pråm som sålde disel som var nästan helt slut. Vi fick GTL disel som inte hade någon inblandning av RME i sig. Vi kom till Sixhaven som är en hamn mitt emot Central stationen. Infarten är så himla trång men vi hittade en plats med långsida. Problemet är bara att Ellen är lite bred så alla andra fick svårt att komma in. Vi flyttade oss idag till en bättre plats.

Vi åkte in till centrum för att gå på Van Gogh museet. Det är öppet länge på fredagar och då är det inte så mycket folk. Efter besöket på Van Gogh så gick vi till ett Steak House, hungriga som tusan. Inte en kotte på stan igår kväll en fredag men idag så var det andra bullar.

IMG_5272
Galet med folk idag i Amsterdam när vädret blev bra

Vi gick till blomstermarknaden för att se det, men det var mest krimskrams. Det som förvånar en är deras liberala inställning till droger. Det mesta stånden sålde Cannabis plantor och tulpaner. Känns konstigt för en svensk.

IMG_5277
Japp, då är det bara att sätta igång att odla då.

Vi forsatte promenaden, stannade på något uteställe för att ta en öl. Gick igenom Red Light distict, även det känns konstigt men vad med folk det var där, redan klockan fem.

IMG_5284
Vackra hus och många kanaler med många båtar på.

Efter allt vandrande så käkade vi på en Italienare med tanke på att de spelar match ikäll. Nu blir det upp till båtklubben och kolla på matchen.

IMG_5291
Kö vid broarna

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.