Tidig avsegling från Borkum!

DSC_0398
Borkum Riff, det legendariska fyrskeppet som legat utanför Borkum vid reven.

Idag den 28:e lämnade vi Borkum vid 06. Efter att i går kväll lagt ut rutter och olika alternativa vägar bestämde vi oss för att gå så pass tidigt. Vår plan är att segla ner till Terschelling och hamnen Brandaris. Därefter så kommer vi bege oss in på insidan ner mot Amsterdam. Det väntade lågtrycket som skulle dra in över Nordsjön i morgon ser ut att ha bedarrat men vi tar det säkra före det osäkra.

Annars var Borkum en söt liten ö med många hotell. Funkar nog som en kurort för Tyskarna. Speciellt söta är deras små hyddor som man kan hyra på stranden.

DSC_0415
Hyrbås på Borkum, kan förstå att det kan behövas för det blåser en del.

Seglingen började bra med medströms och en bärande bog, även fast det var en kryssbog. Men man kan inte vara nöjd för länge för det vred emot och kryssen får börja igen. Nu har vi kört i ett par timmar och vinden dog helt vilket byter att Jalle får jobba lite.

Jalle är vår Yanmar och Molle vår styrman.
Jalle är vår Yanmar och Molle vår styrman.

Vår AIS har inte varit riktigt nykter, den går ner i tyst mode för att sedan hoppa tillbaka. Båtar försvinner på plottrarna och så vidare. Tror att vår True Hedding har gjort sitt. Nu har Molle iaf suttit och programmerat om allt så just nu funkar det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.