Dygn 11, Varmt och skönt

Men med väldigt lite vind. Det blåser ca 8 knop rakt bakifrån. Vi seglar med enbart spinnaker så vi kan gå så rätt på målet som möjligt. Ikväll skall vinden komma och fylla på lite mer ett antal dagar framåt. Skall bli skönt att få sträcka ut lite. Natten var dock väldigt bra. Vi hade en jättefin måne som lös upp ordentligt. När Jackie och jag seglade på natten var det något som slog till i inredningen, vi trodde det var en dörr som slagit igen men i morse hittade Lasse en flugfisk som flugit in genom köksventilen och landat mot toadörren. Det är mycket flugfisk här nu.

Vi har haft lite kontakt med båtar runt oss och i går natt så seglade en X-Yacht precis bakom oss.

I morgon kommer vi nog ha passerat hälften av segling som ser ut att ta lite fler dagar än vad som var planerat, men vem har bråttom. Ingen mer fisk har vi fått.

Stora hälsningar från Ellen

3 kommentarer

  1. Festligt med fisk genom ventilen. Här får vi bara in en stor gul katt som verkar kunna hoppa rakt upp och in! Den lär heta Sven – och vi äter den inte… Nu har jag satt upp galler.. Det är ett bra tips.
    Undrat med flickorna om ni läser de här inläggen? De tror ni spar dem till bättre kontaktmöjligheter.. Vi får väl veta senare.
    Underbart för oss i alla fall att få följa er.
    Högvatten kring Kullkskär – fått video från Eva och Staffan W som filmat bryggor i skvalpvatten. Mäktigt!
    Take care ! Monica

  2. Väl hemma i mörker och duggregn… man får tända ljus inne och göra det så bra som möjligt. Ska ladda för intensivt tabatapass ikväll, det ska bli skönt! Dagarna går fort om två v är syrran och jag i Paris ???? Sedan väntar☀️☀️☀️⛵️⛵️

  3. Jösses, de där flygfiskarna verkar vara lite galna :-).
    4 grader och uppehåll idag. Vi festar inte på tonfisk som ni utan vi har ätit goda räkor till middag och mumsat på jordgubbar till efterrätt. Vi njuter så gott vi kan. I morgon middag med Töpffer /Jansson, det ska bli kul.
    Sköt om er och hoppas ni får fina vindar och fortsatt fiskelycka.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.